Beşiktaş-Sporting Lisbon karşılaşmasında 35 bine yakın siyah-beyazlı taraftar takımına destek verecek. Karşılaşmanın oynanacağı Atatürk Olimpiyat Stadı’nda siyah-beyazlı takımın ilginç bir istatistiği de karşılaşma öncesi öne çıkanlar arasında.
UEFA Avrupa Ligi H Grubu ikinci maçında Beşiktaş bu akşam Portekiz ekibi Sporting Lisbon’u Olimpiyat Stadı’nda konuk edecek. Karşılaşma öncesi siyah-beyazlı taraftarlar yavaş yavaş stada gelirken ortalama 35 bin siyah-beyazlı taraftarın statta olacağı belirtiliyor.

SPORTİNG LİSBON’UN DEPLASMAN FOBİSİ
Beşiktaş’ın bu akşamki rakibi Sporting Lisbon son 15 maçtır Avrupa’da deplasmanda oynadığı maçları kazanamıyor. Lisbon bu 15 karşılaşmanın 11’inde mağlup olurken, 4 maç ise berabere sonuçlandı.
Siyah-beyazlı takım, Avrupa kupalarında iç sahada bugüne dek oynadığı 89 maçın 47’sini kazanırken, 18 karşılaşmada berabere kaldı, 24 mücadeleden ise yenilgiyle ayrıldı.

OLİMPİYAT STADI UĞURLU GELİYOR
Beşiktaş’ın evi Vodafone Arena’nın yapım aşamasında olması sebebiyle siyah-beyazlı takım iç saha maçlarını Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynuyor. Stadın çok uzak olmasına rağmen Beşiktaşlı taraftarların takımını yalnız bırakmaması ise dikkat çeken bir diğer unsur. Taraftarının takımlarını yalnız bırakmadığı Olimpiyat Stadı Beşiktaş’a uğurlu geliyor. Beşiktaş bugüne kadar Olimpiyat Stadı’nda oynadığı 8 Avrupa maçında sadece 1 yenilgi almış durumda. Beşiktaş, bu 8 müsabakada 5 galibiyet 2 beraberlik 1 yenilgi aldı. Avrupa arenasında bugün Sporting Lisbon maçına çıkacak olan siyah-beyazlıların hedefi ise Atatürk Olimpiyat Stadı’na bir galibiyet daha yazdırmak.

GÜNEŞ’TEN İKİ FARKLI TERCİH
Siyah-beyazlı takımda teknik direktör Şenol Güneş, Sporting Lisbon maçı öncesi ilk 11’de değişikliğe gitti. Oğuzhan’ı yedek kulübesine çeken deneyimli çalıştırıcı, aynı şekilde Tosic’e de ilk 11’de yer vermedi. Tosic’in yerine İsmail’i sol bekte kullanacak olan Güneş, Oğuzhan’ın yerine ise Atiba’nın yanında Necip’e şans verdi.
(İHA)