Van’da yaşanan 7.2’lik depremin ardından hizmet binaları konteynırlarda ve kurulan çadırlarda çalışmalarını sürdürürken Trabzon’da Tarım il müdürlüğü binası hiçbir sebep olmaksızın tadilat edilmeye başlandı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı Trabzon Tarım İl Müdürlüğü binasında şu sıralar hummalı bir inşaat çalışması var. Tarım İl Müdürü Bektaş Erdoğan’ın isteği üzerine başlatılan tadilat çalışmasında odalar yıkılıp banko sistemine döndürülüyor ve 4 katlı binaya dış cepheden asansör yaptırılıyor.  

Trabzon’un göbeğinde bulunan bu bina Akyazı stadının yapılmasının ardından kaldırılacak olan Hüseyin Avni Aker stadına sadece 100 metre uzaklıkta. Bu çevrede Toki tarafından başlatılacak olan düzenleme çalışmaları kapsamında yıkılması söz konusu olan yerde şu anda gerçekleştirilen tadilata anlam vermek oldukça manidar.

Türkiye Van’da yaşanan felaketlerin ardından oradaki yaraları sarmaya çalışırken, devletimiz tüm varlığıyla Van için seferber olmuşken Trabzon’da ise paralar kısa sürede yıkılması muhtemel bir binaya harcanıyor. Şimdi bu olaya duyarsız kalamayan vatandaşlar adına soruyoruz… Çocuk yuvasında kalan küçücük bir çocuğun harçlıklarını biriktirip Van’a gönderdiği bu şehirde dört katlı binaya asansör yaptırılmasının hesabını soracak?