Fenerbahçe’nin başarılı defans oyuncusu Bekir İrtegün, “4. yıldızı herkesten daha fazla istiyorum. 4. yıldızı takarken yapabildiğim kadar verimli şekilde sahada olmak istiyorum" dedi.
Fenerbahçe’nin Topuk Yaylası’ndaki kampı sürerken, takımın başarılı defans oyuncusu Bekir İrtegün basın toplantısı düzenledi. İlk olarak kamp çalışmalarını değerlendiren İrtegün, “Bu güzel tesisimizde 4. sezon başı kampımız. Her şey güzel gidiyor bizim adımıza. Arkadaşlığı çok iyi olan, birbirini çok iyi tanıyan bir ekibiz. Seneyi de çok güzel kapatmıştık. Çok verimli bir kamp dönemi yaşıyoruz. Çalışmalar iyi gidiyor. Her sezon kampı başı olduğu gibi ağır çalışmalar. Biz futbolcuların en fazla zorlandığı, en yoğun olduğu dönemler. Sorunsuz iyi bir şekilde yolumuza devam ediyoruz” dedi.

“6. SEZONDUR GİYDİĞİM EN GÜZEL FORMA”
Yeni sezon formalarını çok beğendiğini belirten Bekir İrtegün, “Formaları merakla bekliyorduk. Akabinde buraya geldiğimizde görme şansımız oldu. Hepsi birbirinden güzel. Formalara büyük de ilgi varmış bu bizi daha da sevindiriyor. 6. sezondur giydiğim en güzel forma diyebilirim. İnşallah bu forma altında 4. yıldızı takacağız” şeklinde konuştu.

“4. YILDIZI HERKESTEN DAHA FAZLA İSTİYORUM”
Sarı-lacivertli oyuncu yeni sezondan beklentileri ile ilgili olarak ise, “Benim Fenerbahçe’de ilk iki sezonum sıkıntılı geçti. Ondan sonraki yıllar gayet verimli sezonlar geçirdiğimi düşünüyorum. Ben her zaman burada var olmakla değil burada var olarak bu takımın başarılarına katkı sağlamak isteği, arzusu içinde oldum. Son 2-3 yılda katkı sağladığımı düşünüyorum. Diğer mevkilerde olduğu gibi benim oynadığım mevkide iyi arkadaşlarım var. 4. yıldızı herkesten daha fazla istiyorum. 4. yıldızı takarken yapabildiğim kadar verimi katmak ve sahada olmak istiyorum” diye konuştu.

“TATİL DÖNEMİNDE BİR İNGİLİZ AİLENİN YANINDA KALDIM”
Bekir İrtegün, yaz tatilini İngilizce öğrenerek geçirdiğini belirterek, “Ben öyle bir şey tercih ettim. Gelecek için gerekiyor. Bunu sağlamam şart. Tatil döneminde İngiltere’ye gitmeyi tercih ettim. Bu konuda yardım aldım bir İngiliz ailenin yanında kaldım. Bayağı güzel oldu benim için” açıklamasında bulundu.

“HİÇBİR ŞAMPİYONLUK KOLAY DEĞİLDİR”
"Hiçbir başarı kolay değil. Çok rahat gibi gözükse de çok çalıştık" diyen başarılı defans oyuncusu İrtegün, "O kadar çok çalıştık ki o çalışmayı devam ettirmek de bir başarıdır, takım olabilmek de bir başarıdır. Dikkat ederseniz bizim takımın sporcu profiline bakarsanız herkes belli bir olgunlukta ve belli bir sayıda. Bu sayıda forma şansı için bekleyen arkadaşlarımız oluyor, oynayan arkadaşlarımız oluyor, sezon boyunca orada sabırlı olmakta büyük başarı. Bu konularda başarılı olunca şampiyonluk geliyor. Ben böyle düşünüyorum. Sadece skorlara bağımlı olmak 3 hafta önce Fenerbahçe şampiyon oldu demek biraz sahanın dışında kalan bir Holmen’e, Hasan Ali’ye, Selçuk’a haksızlık olur diye düşünüyorum. Bu şekilde durmak bu arkadaşlığı korumak özveri istiyor, sabır istiyor. Bu anlamda ben kolay bir şampiyonluk olduğunu düşünmüyorum. Hiçbir şampiyonluk kolay değildir. Geçen sene çok güzel bir sezon geçirdik. Düştüğümüz zamanlarda bize skorlar yardımcı oldu. Ben her zaman söylüyorum bir takımın takım olmasında, başarılı olmasında ne kadar iyi insan topluluğu olursa olsun takım olmada skorların çok büyük etkisi olduğunu düşünüyorum. Bizi son dakika golleri ileriye taşıdı. Bunların hepsini toplarsak çok güzel ve zor bir şampiyonluk oldu” ifadelerini kullandı.

“ÖZGÜVENİMİZ YÜKSEK, ARTILARIMIZ DAĞA FAZLA”
Fenerbahçe’yi daha önde gördüğünü söyleyen Bekir İrtegün, “Kağıt üzerinde var olanları sahaya taşımazsanız hiçbir zaman başarılı olamazsınız. Rakiplerimiz hakkında konuşmayı çok tercih etmiyorum ama biz daha hazırız, sanki daha takım olmayı becerebilmişiz, özgüvenimiz yüksek, artılarımızın dağa fazla olduğunu söyleyebilirim. Artılarımızı sahaya yansıtamadıktan sonra bir anlamı da kalmıyor. Sonuçta ben kendi adıma bütün rakiplere saygı duyuyorum. Sadece büyük takımlara değil, hepsine saygı duyuyorum, herkes emek veriyor. Kimseyi küçümsemiyorum, kimseye tepeden bakmak gibi bir lüksümüz yok. Köklü camialar karşımızda. Galatasaray’ın başına yeni bir teknik direktör geldi. Sıkıntılı bir süreç yaşıyorlar gibi gözüküyor. Beşiktaş’ın yeni transferleri var. Ben bu senenin geçen seneden daha zor olacağını düşünüyorum. Eğer biz 6-7 haftayı iyi geçersek yolumuzun çok açık olduğunu görüyoruz” yorumunda bulundu.
Arkadaşlık ortamının çok iyi olduğunu söyleyen Bekir, “Yemekteki ortamımızı, yemek dışındaki zamanı görmenizi isterim. Çok iyi bir atmosferimiz var. İnşallah nazar değmez. Evet Selçuk’la yakınlığım doğru ama diğer arkadaşlarla da öyle. Selçuk iyi çalışıyor, iyi gezer” dedi.

“İNŞALLAH BİR AN ÖNCE ORADAKİ İNSANLAR O KAPANDAN KURTULUR”
Gazze’de yaşanan olaylar hakkında da konuşan Fenerbahçeli oyuncu İrtegün, “İnsan hayattan soğuyor, yani okuduğu izlediği şeyleri görünce, duyunca. Buradaki gündem Gazze, sadece Gazze değil, sporun dışına çıkıp dünyaya bakarsak pek yaşanacak gibi bir yer değil. Ben Gaziantep’te büyüdüm. Ailem de orada. Suriye’nin dibi. Gaziantep’in belli yerlerine baktığınızda Suriye’yi görüyorsunuz. İngiltere’den sonra Gaziantep’e gittiğimde oradaki Suriyelileri görünce insanın nutku tutuluyor. Ben her olay olduğunda twitterdan paylaşmıyorum. İçimde hissettiğimde paylaşıyorum. Ve vicdanla ilgili bir paylaşım o. Yatağımda otururken televizyonda iki, üç tane çocuğun öldüğünü gösteriyorlardı. Direk insanın aklına vicdan geliyor. Ne yazık ki Dünya’da vicdan kalmadı. Siyesi olaylara girmek istemiyorum. Allah inşallah hayırlısını versin, bir an önce oradaki insanlar o kapandan kurtulur" ifadelerini kullandı.
(İHA)