A Milli Serbest Güreş Takımı, Özbekistan’da düzenlenen Dünya Büyükler Güreş Şampiyonası’nda 1 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya kazanarak tarihi bir başarıya imza attı ve 40 yıl aradan sonra 4 madalya kazandı.
Milli sporcular, Gymnastics Palace Spor Salonu’nda düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda müthiş bir performans sergiledi. Şampiyonanın ikinci gününde 97 kiloda mindere çıkan Şamil Erdoğan, sırasıyla Letonyalı, Polonyalı ve İranlı rakiplerini yenerek yarı finale yükselen isim oldu. Yarı finalde Rus sporcu Abdusalam Gadusov’a mağlup olan Erdoğan, akşam seansında çıktığı 3-5 müsabakasında Kübalı Javier Cortina’yı teknik üstünlükle mağlup ederek bronz madalya kazandı ve dünya üçüncüsü oldu.
Organizasyonda ay-yıldızlı mayo ile ter döken Münir Recep Aktaş, Mustafa Kaya ve Soner Demirtaş, talihsiz mağlubiyetler sonucunda madalya kazanamadılar.

İLK İKİ GÜNDE TARİHİ BAŞARILAR
Dünya şampiyonasının ilk gününde boy gösteren sporculardan 125 kiloda Taha Akgül altın madalya, 70 kiloda Yakup Gör gümüş madalya, 86 kiloda Selim Yaşar ise bronz madalya kazandı. İkinci gün sahne alan ve dünya üçüncülüğü elde eden Şamil Erdoğan’ın kazandığı bronz madalya ile toplamda 1 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalyayı hanesine yazdıran A Milli Serbest Güreş Takımımız, topladığı 41 puanla tam 40 yıl aradan sonra 4 madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ TEBRİK ETTİ
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Güreş Milli Takımı’nı kazandığı bu başarıdan dolayı tebrik ederek, "Böylesine önemli bir organizasyonda tarihi bir başarıya imza atan tüm sporcularımızı ve bu başarıda emek harcayan herkesi tebrik ediyorum" dedi.
Bu tür uluslararası organizasyonlarda kazanılan başarıların gelecek dönemlerde kazanılacak daha büyük başarıların ilk ve en önemli adımlarından olduğuna dikkati çeken Bakan Kılıç, "Genç bir sporcu kadrosu ile yarıştığımız organizasyonlarda önemli sonuçlar kazanıyoruz. Özbekistan’da 40 yıl sonra gelen 4 madalya kazanma başarısı, geleceğin olimpiyat şampiyonları için önemli bir kilometre taşı. Şampiyonada mindere çıkacak kadın ve grekoromen stil güreşçilerimize de başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.
(İHA)