ÇORUM (AA) - Çorum'da yarın yapılacak Renç Koçibey Ralli Kupası'nın 5. yarışı 44. Hitit Rallisi öncesinde ekipler, seyirci özel etabında mücadele verdi.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen şampiyonanın 5. ayağı olan 44. Hitit Rallisi, Ankara Otomobil Sporları Kulübünün (ANOK) organizasyonuyla ve Çorum Belediyesinin desteğiyle gerçekleştiriliyor.

Organizasyon kapsamında, yarın yapılacak yarışlar öncesinde ekipler, seyirci özel etabında mücadele etti. Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün katılımıyla Hürriyet Meydanı'nda başlayan özel etapta pilotlar, TSO Fuar Alanı'ndaki parkura hareket ederek araçlarıyla en iyi zamanlamayı yapmaya çalıştı.

Seyirci özel etabının ardından drift sporcuları Abbas Çimen ve Murat Yolcu, araçlarıyla gösteri yaptı. Gösteride Belediye Başkanı Külcü, Çimen'in, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer de Yolcu'nun aracına bindi. Vatandaşlar, özel araçlarla gerçekleştirilen gösteriyi ilgiyle takip etti.

Başkan Külcü, gazetecilere yaptığı açıklamada, Hitit medeniyetinin başkentinin Çorum olduğuna dikkati çekerek, "Dolayısyla böylesine bir yarışın yıllarca Çorum'da yapılmaması çok büyük bir eksiklikti. Belediye olarak 3 yıl önce ilkinin düzenlenmesine destek vererek, gecikmiş bir sevdayı ve heyecanı Çorum'da yaşadık. Yarışlar için Türkiye'nin farklı yerlerinden gelen 225 kişilik bir ekibi ağırlıyoruz. Şu anda otomobil sporunun kalbi Çorum'da atıyor." ifadelerini kullandı.

ANOK Başkanı Mesut Sami Bıyık da rallinin 3 yıldır Çorum'da düzenlendiğini hatırlatarak, "Önceki yıllarda şampiyonanın bir ayağını ve final yarışını Çorum'da gerçekleştirmiştik. Bu yıl da aynı heyecanla yarışın bir ayağını Çorum'da yapıyoruz. Desteklerinden dolayı Çorum Belediyesine teşekkür ediyorum." diye konuştu.