ORDU (AA) - Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen 5. Uluslararası Açık ve Yıldırım Satranç Turnuvası başladı.

Boztepe'deki bir otelde düzenlenen turnuvaya 12 ülkeden 29'u unvanlı 76'sı yabancı 565 satranç sporcusu katılıyor.

Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Demircan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turnuvanın A kategorisinde düzenlenen ilk tur maçları ile başladığını belirtti.

Ordu'da kategorilerinde önemli başarılara imza atmış 565 sporcuyu ağırlamaktan memnun olduklarını ifade eden Demircan, turnuvada Türkiye'deki 46 ilden katılımın yanı sıra Azerbaycan, Gürcistan, Türkmenistan, Almanya, Slovakya, Polonya, Ukrayna, Mısır, Suriye, İran ve Sırbistan'dan sporcuların yer aldığını söyledi.

Dünyanın en ünlü satranç sporcularını bu turnuvada buluşturmayı başardıklarının altını çizen Demircan, turnuvada Asya şampiyonları ve dünya şampiyonlarının bulunduğunu dile getirdi.

Demircan, turnuvaya sporcularla birlikte ailelerinin de geldiğini anlatarak, "Şu anda binin üzerinde kişi Ordu'ya gelmiş durumda. Otellerimiz doldu. Bu durum ilimizin spor turizmine son derece katkı sunmakta." dedi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen turnuva sonunda dereceye giren sporculara 52 bin lira para ödülünün dağıtılacağı bilgisini de veren Demircan, katılımlarından dolayı tüm sporculara teşekkür etti.

Demircan, satranç heyecanının 5 Mayıs Pazar günü sona ereceğini sözlerine ekledi.