RİZE (AA) - Rize'nin Ardeşen ilçesinde "5. Uluslararası Ardeşen Mahalli Off-Road Oyunları" gerçekleştirildi.

Karadeniz Off-Road Platformunca Organize Sanayi Bölgesi alanında gerçekleştirilen oyunlara, Türkiye, Gürcistan, Azerbaycan ve İran'dan 54 sporcu 27 araçla katıldı.

Çok sayıda engelin bulunduğu 2 bin metrelik parkurda yapılan yarışlar, çekişmeli anlara sahne oldu. Dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele eden yarışmacılar, zaman zaman zorluklar yaşadı.

Parkuru tamamlayamayan yarışmacıların aracı, iş makineleri yardımıyla çekilirken bazılarının ise araçlarının patlayan lastiğine rağmen etabı tamamlamaya çalıştıkları gözlendi. Ardeşen Off-Road Kulübü adına yarışan Mustafa Canca'nın devrilen aracı, çevredeki vatandaşlar tarafından yarış pistine sokuldu.

Yoğun yağış altında gerçekleştirilen yarışı, çok sayıda vatandaş izledi.

Ardeşen Off-Road Kulübü Başkanı Ali Saruhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İran'dan 3, Gürcistan'dan 1 ve Azerbaycan'dan 1 olmak üzere toplam 27 aracın yarıştığını belirterek, "Hava koşulları çok ağır. Yoğun yağmur altında yarışmayı tamamladık." dedi.

Yarışmayı marka haline getirmeye çalıştıklarını dile getiren Saruhan, "3 etap halinde düzenlenecek yarışın her etabı 4 tur şeklinde geçilecek. 10 kapıdan oluşuyor. Bazı yarışmacılarımız bu kapılarda zorlanıyor. Bu kapılara bazı engeller koyuyoruz. Yarışmacılar, bu kapılardan geçmek zorunda. Yandan geçerlerse süre cezası alıyorlar." diye konuştu.

Yarışmacı Gökhan Terzi, etkinliğe İzmir'den katıldığını ifade ederek, "Off road bizim için bir tutku. Yıl boyunca bu yarışları bekliyoruz ve araçlarımızı da bu yarışa hazırlıyoruz. Hiçbir zaman kupa almadan gitmedim. Bu yarış sonunda da kupa almadan gitmeyi düşünmüyorum." diye konuştu.

Yarışma sonunda dereceye giren sporculara kupa ve çeşitli araç parçaları hediye edildi.