Napoli ve Fiorentina takımları arasında 3 Mayıs’ta Roma’da oynanan İtalya Kupa Finali öncesinde çıkan olaylarda silahla yaralanan Napoli taraftarı Ciro Esposito, 50 gün komada kaldıktan sonra bu sabah erken saatlerde hayata veda etti.
Ölüm nedeni kayıtlara ’Çoklu organ yetmezliği’ olarak geçen Esposito’nun katil zanlısı Roma taraftarı Daniele De Santis hakkındaki ’cinayete teşebbüs’ suçlaması ise ’kasten adam öldürmek’ şeklinde değişti. Esposito’nun ailesi vefatın ardından Napoli taraftarını sakin kalmaya çağırırken, "Kimse Ciro’yu geri getiremez. Ona saygı ve onun adına adalet istiyoruz ama intikam değil" açıklamasında bulundular.
Katil zanlısı Daniele De Santis’in yalnız olmadığını vurgulayan aile, "Tüm suç ortaklarının belirlenerek adalete teslim edilmesini bekliyoruz. Napoli’li taraftarların hayatını korumayan Roma Valisi’nin ve kamu güvenliğini sağlayamayan sorumluların da hatalarının bedelini ödemelerini istiyoruz" dedi.
Napoli Belediye Başkanı Luigi de Magistris ise Twitter hesabından, ’futbola şiddetin karışmasına dur’ demek için şehirde yas ilan edilmesi çağrısında bulundu.
(İHA)