İl özel idaresi bu yıl Köylere oyun parkı ile taşımalı eğitim için öğrencilerin servis beklediği toplanma yerlerine de korumalı duraklar inşa edilecek. Meclis HES yatırımı 5 bin liralık ödenek ayrıldı. Mikro kredi kapsamında ise 100 bin lira dağıtılacak..

Trabzon il genel meclisi, il özel idaresinin 2012 yılı kendi öz kaynaklarından oluşturduğu bütçesini kabul etti. Oy çokluğu ile kabul edilen bütçe daha önce açıklandığından 6 milyon lira daha fazlalaştırılarak 51 milyon lira olarak bağlandı.

Bütçenin sunuşunu yapan meclis plan bütçe komisyonu başkanı Uğur Aydın rasyonel olarak hazırladıkları bütçenin yatırımlara ve Trabzon’un kalkınmasına katkı sağlamak için çok ince hesaplarla oluşturulduğunu belirtti.

Bütçe çalışmalarına 6 ay önce başladıklarını belirten Aydın, özellikle kırsal alanda katı atık toplanması ile kanalizasyon yatırımlarına sembolik rakamlar koyduklarını bunu Çevre ve Şehircilik Bakanlığının genel bütçesinden kaynaklarla Trabzon’a özel gerçekleştireceklerini belirtti. Aydın “Özellikle Çevre ve Şehircilik Bakanımız Erdoğan Bayraktar ve yardımcısı Muhammet Balta’nın da bütçemiz hazırlanırken olaya çok duyarlı olmaları bizi fazlası ile umutlandırdı” dedi.

51 milyon lira olarak belirlenen bütçede il genel meclisi 5 bin 700 lira ile HES yatırımına hatırı sayılır bir pay ayırdı. İl özel idaresi bir HES yatırımına ortak olduğundan ortaklık sermayesine önemli bir katkı vererek, kalıcı gelir sağlamayı planladı.

BAZI İLKLER VAR

İl Genel Melisinde oy çokluğu ile kabul edilen bütçeye muhalefet üyeleri hayır oyu verdi. Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Uğur Aydın bu yıl ilk kez bütçede köylere oyun parkı kurmak için ödenek ayırdıklarını da belirtti. Bu konuda çalışmalara da hemen başlanacağını ifade etti. Aydın ayrıca yine lik kez toplu taşımacılıkla eğitim ve öğretim gören öğrencilerin servislere bindikleri toplanma yerlerine korumalı durak da inşa edeceklerini belirtti.

MİKRO KREDİ YİNE VAR

Aydın, mikro kredi için de bütçeye yüz bin lira konduğunu belirtti. Mobese araçlarının son teknolojiye uygun otomasyonu için de il genel meclisi Trabzon emniyet müdürlüğüne 100 bin lira imkan sağlayacak.

İLÇELERİN ÖDENEKLERİ

2012 yılı öz kaynak imkânlarından ilçelerin ödenekleri ise şöyle oldu

Merkez; 314 Bin

Akçaabat; 353 bin

Araklı; 330 bin

Arsin; 153 bin

Beşikdüzü; 107 bin

Çarşıbaşı;128 bin

Çaykara;162 bin

Dernekpazarı;80 bin

Düzköy; 90 bin

Hayrat; 100 bin

Köprübaşı; 75 bin

Maçka;352 bin

Of; 215 bin

Sürmene; 113 bin

Şalpazarı;131 bin

Tonya;125 bin

Vakfıkebir; 196 bin

Yomra;144 bin