TOKAT (AA) - Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Okçular Vakfı tarafından düzenlenen 7. Fetih Kupası Geleneksel Türk Okçuluğu organizasyonunun Tokat bölge elemeleri başladı.

Gümnek mesire alanındaki elemelere 15 ilden 220 sporcu katıldı.

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, yaptığı konuşmada, Tokat'ta böyle bir organizasyonu gerçekleştirdikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Değişik illerden sporcuları Tokat'ta ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirten Eroğlu, şunları dile getirdi:

"Okçular Vakfının üyelerini burada ağırlamaktan dolayı memnunuz. İstanbul'daki etkinliklere birkaç kez katıldım. Böyle bir organizasyon yapmak için başvurduk, arzu ediyorduk. Bu sene nasip oldu. Tokat, okçuluk ve at biniciliğinde önde gelen iller arasında. Okçuluk bizim ata sporumuz. Çocuklarımızın gelişimine katkı sağlıyor. Bu sporu daha da yaygınlaştırmamız lazım. Çocuklarımıza ilkokuldan itibaren eğitim vermeliyiz. Tokat'ımıza bir okçuluk tesisi kazandırmalıyız."

AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan da "Böyle bir organizasyonu yapan belediye başkanımıza ve Okçular Vakfına teşekkür ediyorum. Sporculara başarılar diliyorum." diye konuştu.

Tokat Valisi Ozan Balcı, İl Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan, Okçular Vakfı üyeleri ve vatandaşlar da yarışmaları takip etti.

Elemelerin gün içinde tamamlanması planlanıyor.