SAMSUN (AA) - Samsun'da düzenlenen 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'na katılan 80 yaşındaki bowlingci Judy Buehow, oyunlardaki en yaşlı sporcu olarak dikkati çekiyor.

Avustralya'da 1937'de dünyaya gelen işitme engelli Judy Buehow, 80 yaşında olmasına rağmen 1975'te başladığı bowlingde mücadeleye devam ediyor. 2001 yılından itibaren olimpiyat oyunlarında yer alan, beşinci kez olimpiyatlara katılan tek sporcu unvanını da elde eden Buehow, 2021 yılındaki olimpiyatlarda da yarışmayı hedefliyor.

Buehow, AA muhabirine yaptığı açıklamada, farklı yaş gruplarından bir çok sporcunun yer aldığı olimpiyatlarda gençlerle güzel iletişim kurduğunu söyledi.

Gençlere örnek olmak istediğini aktaran Buehow, "Oyunları takip edenler yaşımdan ötürü bana yoğun ilgi gösteriyor. Gücüm yettiğince oynamaya devam edeceğim. Hedefim 2021 Olimpiyat Oyunları'na da katılmak." dedi.


- En yaşlı ve en geç bir araya geldi


Olimpiyatlara 13 yaşında katılan en genç sporcu olan Hint badminton oyuncusu Jerlin Jayaratchagan ile Olimpiyat Köyü'nde tanışan Judy Buehow, Jayaratchagan'ın olimpiyatlara 13 yaşında başlamasının onun için büyük şans olduğunu vurgulayarak, başarı dileklerinde bulundu.

Jayaratchagan ise "Ben de olimpiyat maceramın onun kadar uzun sürmesini istiyorum. Umarım 2021'deki oyunlarda Judy ile tekrar karşılaşırız." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, olimpiyatların en yaşlı sporcusu Buehow, oyunlarda tekler mücadelesine ilk turda veda etti. Buehow, bowling ustalar kategorisinde son kez madalya için yarışacak.