Olimpiyatlardan bronz madalyayla ayrılan Japon kadın voleybol takımının antrenörü Masayoşi Manabe, Huffingtonpost’a yaptığı açıklamada, üçüncü olmalarının sebebini, müsabakaların yapıldığı salonda “Wi-Fi bağlantısının sağlanamaması” olarak belirtti.

Olimpiyatları “hayatının en zor eğitimi” olarak değerlendiren Manabe, takımının en son maçta Güney Kore’ye karşı aldığı galibiyete karşın, “rakip takıma ait gerçek zamanlı veri analizini alamamasından dolayı zorlandığını” söyledi.

Earls Court salonunda güçlü bir Wi-Fi bağlantısı sağlayamadığını söyleyen Manabe,internet ihmali hakkında “Büyük sürpriz oldu” açıklamasını yaptı. Manabe aynı zamanda, organizatörlerle internet konusunda konuştuklarını ancak olumlu yanıt alamadıklarını belirtti.

Londra Olimpiyatlarındaki voleybol maçlarının organizatörü Bob Clarke, ‘’Konuyla ilgili IOC’ye gittik, ilgili kişilerle konuştuk ancak isteğimiz reddedildi. Nedenini bilmiyoruz’’ açıklamasını yaptı.

Bağlantı sağlanamayınca Japonya ve ABD antrenörleri, maç sırasında oyuncularla telsiz ve kulaklıkla iletişim kurarak gerekli verileri alabildi. Manabe, ‘’İhtiyacımız olan bilgiyi geçikmeyle aldık’’ siteminde bulundu.