2016 Avrupa Şampiyonası Grup Eleme maçında Türkiye, Kazakistan’ı 3-1 mağlup ederek, 3 puanı aldı.
A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, maç sonu yaptığı açıklamada, turnuvaya kötü bir başlangıç yaptıklarını ama yollarına devam ettiklerini belirterek, "Oyuncularımı iyi oyunları için kutluyorum. Zevk veren bir oyun oynadılar. Açık ara fark olabilirdi. Maalesef turnuvaya iyi başlangıç yapmadık ama sonuna kadar kovalayacağız. Arda’nın sarı kartı üzücü. Maalesef aklımızda olmayan bir şeydi. Kazandığımız için mutluyuz. Oyunun büyük bölümü bizi tatmin etti" dedi.

"GERİ GELMESİ İÇİN VOLKAN’LA KONUŞTUM"
Maçın başında ısındığı esnada taraftarların protestoları sonrası sahayı terk eden Volkan Demirel’in geri gelmesi için kendisiyle konuşuğunu aktaran Terim, "Gelmek zorunda ki UEFA’dan ceza yemesin. Beli de biraz ağrımıştı zaten. Sonuç olarak net bilmediğim şeylere de açıklama yapmak istemiyorum şimdi ama o vaziyette oynatamazdık zaten. Dolayısıyla önce salim kafayla tüm arkadaşlarımızı dinleyelim. Süreci kontrol edelim. Yanlış bir cümle ve kelime söylemek doğru olmaz. Sağlıklı bir karar için biraz daha sakin bir ortam lazım" şeklinde konuştu.
Terim, milli takıma olan bağlılığın zayıfladığı yönündeki soruya ise, "Kulüp yarışı milli takımın önüne geçti" cevabını verdi.

KAZAKİSTAN CEPHESİ
Kazakistan Milli Takım Teknik Direktörü Yuri Krasnozhan, maç sonu değerlendirmesinde, "İlk yarı için konuşacak bir şey yok. İkinci yarı ise Türkiye presi kesti ve bizim oynamamıza izin verdi. Daha farklı bir ikinci yarı izlediniz" dedi.
Çek Cumhuriyeti maçı sonrası yeni bir taktik uyguladıklarını dile getiren Krasnozhan, "Yeni taktiği uygulamak için biraz zamana ihtiyacımız var. Bu maçta da gördüğünüz gibi biraz daha farklı bir oyun sergiledik" şeklinde konuştu.
Krasnozhan, Letonya dışında diğer takımların gruptan çıkacağına inandığını da sözlerine ekledi.
(İHA)