Bunlardan en önemlisi göğüs dikleştirme ameliyatıdır. Yaşlanmaya ya da başka sebeplere bağlı olarak sarkan göğüsler elbette göze hitap etmeyecektir. Tam da bu noktada sarkık göğüsler için bu operasyon imdadınıza yetişebilir.  Son zamanlarda birçok kadın tarafından tercih edilen bu ameliyat, anne adayları için operasyon sonrası emzirebilme sorusunu akıllara getiriyor. Peki anne olmaya karar veren kadınlar için göğüs dikleştirme sonrası emzirme yapılır mı? 

Emzirmek, bebeğinizi doyurmaktan daha fazla şeyi ifade eder. Emzirme sırasında bebeğinizi hissedip, onu çok yakın mesafeden görebilirsiniz. Bu durum, bebeğiniz ile duygusal bağ kurabilmek için önemlidir. Annelik denilen duyguyu, belki de en çok emzirme esnasında hissedersiniz. Bunun yanında anne sütü bebeğin sağlığına ve gelişimine katkıda bulunur. Peki göğüs dikleştirme ameliyatı nedir?

Mastopeksi Sonrası Emzirme 

Mastopeksi olarak da bilinen meme dikleştirme ameliyatı, plastik cerrah tarafından göğüslerinizi dikleştirmek için yapılan cerrahi bir işlemdir. Bunun için göğüsteki fazla deri alınır ve dikleştirmek için meme dokusu yeniden şekillendirilir. Göğüslerinin sarkmasından rahatsız olan kadınlar için meme dikleştirme ameliyatı daha iyi hissettirebilir. Bu ameliyat meme boyutunu büyütüp ya da küçültme işlemi değildir.

Pek çok kadının, emzirme sorunu olabileceğini düşündüğü için göğüs dikleştirme ameliyatını ertelediği bilinmektedir. Ya da tam tersi bir durum da mümkün olabilir. Kadınların, emzirme sonrası göğüs görünümünü olumsuz etkileyecek endişesi ile emzirmeyi erteleyebilir. Bu durum kişiden kişiye farklılık gösterir. Göğüste oluşan sarkmalara karşı yapılan bu ameliyatta, süt kanallarının korunarak emzirme ile alakalı sorun olmaması beklenir. Daha fazla bilgi için https://blancclinic.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.