Müzik sektöründeki başarıları ve markalaşma alanındaki uzmanlığıyla ülkemizin akıl hocalarından olan üstat Furkan Eroğlu yeni kitap çalışması “Markalaşma Sanatı” ile tüm girişimcilerin ufkunu açıyor.

Furkan Eroğlu 1989 Ankara doğumlu, eğitimci ve sanatçı bir ailenin çocuğudur. 17 yaşında yayınlanan rap şarkılarıyla 2005-2006 yıllarında erken bir şöhret yaşamış, müzik kanallarında boy göstermiş, konservatuvar eğitimi süresince de besteci ve prodüktör olarak üniversitelerin akademik projelerinde yer almıştır. 2011 yılında film müziği albümü “Osmanlı’nın Haykırışı” ile Türkiye’de ve yurtdışında yaygınlaşan ismi “Outcry of the Ottoman” ile uluslararası başarılar elde etmiştir.

Akabinde “Maiden’s Tower”, “War of the Sultan” gibi uluslararası enstrümantal albümler çıkarmış, albümleri dünya listelerinde yer almıştır. Çıkardığı albümlerin ve bir çok sanatçının yapımını kendi üstlenmiş, halkla ilişkiler ve reklam çalışmalarına kendisi yönetmiştir. Yerel ve ulusal markaların markalaşma süreçlerine akıl hocalığı da yapan Furkan Eroğlu, henüz yirmili yaşlarında üstat olarak anılmaya başlanmış ve fikir adamlığı ile çok sayıda girişimciyi etkilemiştir.

2005 yılında yayınlanan ve dünya üzerinde çok ses getiren “Saçma Sapan” isimli müzik yapımını üretmiş, tüm halkla ilişkiler stratejisini kendi şekillendirmiştir. Kişisel ve kurumsal markalaşma üzerine yaptığı danışmanlıklar Halk Bilimi alanındaki master eğitiminden sonra artmıştır. Kendisini fikir ve sanat eserleri yaratıcısı olarak tanımlayan Furkan Eroğlu, akademik çalışmalarıyla ülkemizin önemli müzikologlarından birisidir.

Son kitabı “Markalaşma Sanatı” ile markalaşma alanındaki tecrübelerini 100 ilke ile bu kitapta toplamıştır. Basında ve sosyal medya da yankı uyandıran sözleriyle yüzbinlerce kişinin ufkunu açan Furkan Eroğlu, evli ve bir çocuk babasıdır.