Ertuğrul Sağlam, Bursa’da kendi adını taşıyan spor tesislerinin açılışını yaptı.
2010 yılında Bursaspor’u şampiyonluğa taşıyarak tarihe geçen teknik direktör Ertuğrul Sağlam, Bursa’da kendi adına yaptırılan spor tesislerinin açılışına katıldı. Osmangazi Belediyesi tarafından Adalet Mahallesi’nde yaptırılan Ertuğrul Sağlam Spor Tesisleri düzenlenen törenle açıldı. Törene Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi Kaymakamı Necdet Türker, Bursaspor’un eski ve yeni yöneticileri ile şu an Eskişehirspor’u çalıştıran teknik direktör Ertuğrul Sağlam katıldı. Sağlam, törende yaşadığı mutluluğu dile getirdi.

"BAŞARIYI HEP BİRLİKTE ELDE ETTİK"
Bursa’da 4 sene çalıştığını, çok önemli maçlar, finaller oynamasına rağmen bu kadar heyecanlanmadığını belirten Sağlam, "Bugün benim için hayatımın en anlamlı günlerinden bir tanesi. Türk sporunun geleceği açısından hayata geçirilen bu güzel tesisin açılışı vesilesiyle tekrar Bursa’da olmaktan çok mutluyum. Bursa’da 4 sene çalıştım. Bu süre zarfında Türk futbol tarihine altın harflerle yazılacak çok önemli başarıları beraber gerçekleştirdik. Kimsenin beceremez, ulaşamaz dediği başarıyı hep birlikte elde ettik. Bursa şehri ve Bursaspor benim için çok ayrı bir anlam ifade ediyor ve hayatımın her döneminde de gönlümün en güzel yerinde hep var olacaktır" dedi.

"BUGÜN HAYATIMIN EN ANLAMLI GÜNÜ"
Bir şehri yönetenlerin spora bakışının o şehrin vizyonu olduğuna dikkat çeken Sağlam, "Sizler ve bizler, ben de artık kendimi Bursalı olarak addediyorum, çok şanslıyız. Her zaman sporcunun ve sporun yanında olan, tesisleşme anlamında çok büyük katkı ortaya koydukları için Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe ve Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’a bir spor adamı olarak teşekkür ediyorum. Yaklaşık 30 senedir profesyonel futbolun içindeyim. Futbolda çok güzel günler yaşadım. Futbolcuyken şampiyon oldum, antrenörken şampiyonluk yaşadım. Ama bugün benim 45 yılık hayatımın en anlamlı, en önemli günü. O yüzden çok mutluyum, çok gururluyum. Fakat şunu da biliyorum, bu durumlar bir taraftan da insanın sorumluluğunu artırır. Sorumluluğunun bilincinde birisi olarak, bundan sonra da bu ilginize, bu desteklerinize layık olmaya çalışacağım" şeklinde konuştu.

BAŞKAN DÜNDAR: "SAĞLAM BURSA’YA ÇOK BÜYÜK HİZMETLER YAPTI"
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ise, Ertuğrul Sağlam’ın Bursaspor’u şampiyonluğa taşıdığını ve Bursa’ya çok büyük hizmetler yaptığını hatırlatarak, bu tesislere onun adını vermek istediklerini kaydetti. Dündar, "Futbolda marka olmuş, Bursaspor’u şampiyon yapmış birisi. Burada tenis kortları ve fitnes salonları bulunuyor. Sadece spora yatırım yapmıyoruz, futbola da ciddi yatırımlarımız var" diye konuştu.
Konuşmaların ardından tesislerin kurdelesi kesildi. Tesisleri gezen Ertuğrul Sağlam, Başkan Mustafa Dündar ile tenis oynadı.

ERTUĞRUL SAĞLAM TESİSLERİ
Toplam 7 bin 716 metrekare alana kurulan Ertuğrul Sağlam Spor Tesisleri’nde 2 kapalı akrilik tenis kortu, 2 tenis eğitim kortu, 1 fitness, 1 jimnastik ve step salonu ile 3 sauna bulunuyor. Bursa’da tenisseverlerin yeni adresi olacak olan tesislerde, ayrıca çocuk yüzme havuzu, 2 toprak tenis kortu, 1 çocuk yüzme havuzu ve 2 kafeterya yer alıyor.
(İHA)