Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, maçın ilk yarısında iyi oynamadıklarını belirterek, "Bazı oyuncularımız yorgundu" dedi.
Avrupa UEFA Ligi Play-off turu rövanşın Fenerbahçe, deplasmanda Grasshopper’ı 2-0 yenerek tur atladı. Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, ilk yarıda iyi bir oyun sergilemediğini ifade etti ve "Maçın ilk yarısında iyi değildik, şunu da unutmamamız lazım ki son 7 günde 3 maça çıktık. Bazı oyuncularımız yorgun olduğunu gördük. Ancak maçın ikinci yarısında biraz daha hareketli, biraz daha hızlı, biraz daha sert bir oyun sergilemeyi başardık" şeklinde konuştu.
Devre arasında oyuncularına Grasshoppers’in yüksek konsantrasyon düzeyini koruyamayacağını söylediğini belirten Hollandalı teknik adam "Konsantrasyon kaybı yaşayacaklarını ve alan bırakacaklarını söylemiştim ve böyle de oldu" dedi.
Tecrübeli çalıştırıcı Salih Uçan’ın oyundan çıkması üzerine orta sahanın ortasına geçen Alper Potuk’un performansı ile ilgili soruya ise "Tüm saygımla söylüyorum, Alper’in çok daha iyi oynaması gerekiyor. Aslında orta sahaya geçince futbol oynamaya başladı diye değerlendirebiliriz bu akşamki oyununu. Kenarda iyi değildi, göbekte ise iyi oynadı" şeklinde yanıt verdi.
Fenerbahçe tarafları ile ilgili düşünceleri sorulan Advocaat, "Bizi desteklemeye devam etsinler. Bu akşam sanki kendi evimizde gibi oynadık. Taraftarlarımız harikalar ve onların desteğini pazar günü de görebiliriz umarım çünkü bizi çok önemli bir maç bekliyor. Umarım stadımız dolu olur ve destekleri arkamızda olur" dedi.
Bu arada Dick Advocaat, UEFA organizasyonlarında önce deplasmanda olan ekibin teknik direktörünün basın toplantısı düzenlemesi gerekirken Grasshopper Teknik Direktörü Pierluigi Tami’nin ilk olarak basın toplantısı düzenlemesine ve ardından da toplantı salonunda yerel basınla ikinci bir basın toplantısı yapmasına tepki gösterdi. Hollandalı teknik adam yetkililere gideceğini belirtince Tami’nin ikinci basın toplantısı sona erdirildi ve Advocaat toplantıya başladı.
(İHA)