Fenerbahçe Teknik Direktörü Dirk Advocaat, "Aslında tedavimiz belli. Oyunculara güven vermek. İyi bir kadromuz var fiziksel olarak hiçbir şekilde bahane üretemeyiz" dedi.
UEFA Avrupa Ligi A Grubu ilk maçında yarın deplasmanda Ukrayna ekibi Zorya Luhansk ile karşılaşacak olan Fenerbahçe’de Teknik Direktör Dirk Advocaat ile oyunculardan Martin Skrtel, karşılaşmanın oynanacağı Chernomorets Stadyumu’nda basın mensuplarının sorularını cevapladı.

"KENDİMİZİ GELİŞTİRMELİYİZ"
"Kendimizi geliştirmeliyiz" diyen Hollandalı çalıştırıcı Dirk Advocaat, “Bursaspor maçının ardından toplantı yapmamızın zamanının geldiğini hissettim. Konsantrasyon anlamında oyuncularımızı suçlamayız, basit bir gol yedik ve yediğimiz golden sonra yüzde seksen oranında topa sahip olan bizdik. Pozisyonlara girdik ancak gole çeviremedik. Gole çevirme olayı da kaliteyle alakalı. Bir an gelecek ve o pozisyonlar gol olmaya başlayacak. İkinci yarıdaki performansımızı gösterirsek her takımı yenecek bir takım olduğumuzu düşünüyorum. Ama şunu merak ediyorum neden golü yedikten sonra biz başladık. Geldiğimiz günden bugüne kadar düşüncemiz aynı. Lig şampiyonluğu için buraya geldik. 3 maçtan sonra düşüncemiz değişmedi. Kötü oynadığımızı düşünmüyorum özellikle de Bursaspor maçında. İkinci yardaki oyunumuzla oynarsak istediğimiz goller ve puanlar gelecek. Oyuncularıma da söyledim bu kariyerimde benim başıma ilk kez gelmiyor. Fenerbahçe’de ise bu kötü başlangıç ilk kez yaşanıyor. Hiçte iyi bir durum değil. Kendimizi geliştirmeliyiz. Ama her şeyi çok kötü gibi de görmemeliyiz. Olumsuz yapıda düşünen yapıda değilim" dedi.

"KARARLAR ALMAYA DEVAM EDECEĞİZ"
Kararlar aldıklarına dikkat çeken deneyimli teknik adam, "Aslında her hafta popüler olmayan bazı kararlar alıyoruz. Bu kararlar devam edecek. 24 kişilik kadromuz var sahaya sadece 11 kişi başlayabiliyor. Biz buraya 4 hafta önce geldik. Bu süreçte çok sayıda maç oynadık. Zamanımızın çoğunu oyun stilimizi hazırlamak yerine takımımızı maça hazırlamakla harcadık. Takımımız tabi ki daha iyi olmalı ve oyuncular bunu hissediyorlar. Tabi biraz da zaman meselesi var" ifadelerini kullandı.

"TEDAVİ YÖNTEMİ OYUNCULARA GÜVEN"
Oyunculara güvenmeleri gerektiğini bir kez daha vurgulayan Hollandalı çalıştırıcı, "Aslında tedavimiz belli. Oyunculara güven vermek. İyi bir kadromuz var fiziksel olarak hiçbir şekilde bahane üretemeyiz. Bireysel yetenekleri kaliteyi sahaya yansıtmak mecburiyetindeyiz. Çalışmamızla yetenekleri birleştirmeliyiz. 1.5 saate golü atmak ve aynı zamanda daha önceki maçlarda yaptığımız saçma hataları yapmamalıyız ve golleri yememeliyiz. Güven kısmını hallettikten sonra fizik sadece günden güne iyi yöne gider" diyerek sözlerini tamamladı.

MARTİN SKRTEL: “MAÇA HAZIRIZ”
Sarı-lacivertli oyuncu Martin Skrtel ise, “Kesinlikle kolay maç olmayacak. Zorya Luhansk iyi işler yapan takım. Bizde bu turnuvaya iyi başlangıç yapmak istiyoruz. Maça hazırız ve iyi bir sonuç alabilmek için saha içinde her şeyi yapmaya hazırız” dedi.
Rakip hakkında fazla bilgi sahibi olmadığını da ifade eden başarılı oyuncu, “Ligde şu ana kadar iyi işler çıkardıklarını biliyorum. Rakiple ilgili bilgileri teknik heyet bize aktaracak. Biz de sahaya çıkıp üstümüze düşeni yapmalıyız. Umarım çok sayıda taraftarımız burada olur. Desteklerini burada da hissederiz” diye konuştu.
(İHA)