DÜZCE (AA) - ÖMER FARUK CEBECİ - Ülkesindeki çatışmalar nedeniyle ailesiyle Türkiye'ye gelen 13 yaşındaki Afganistan uyruklu Aghil Shirzad, burada tanıştığı badmintonda Türk Milli Takım formasını terletmek istiyor.

Aghil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, devlet memuru olarak çalışan babasının Afganistan'da Taliban militanları tarafından bir süre alıkonulduğunu ve tehdit edildiğini söyledi. Ailesine yönelik tehditler nedeniyle ülkesini 3 yaşındayken terk etmek zorunda kaldığını anlatan Aghil, İran'a gittiklerini ve birkaç yıl burada bulunduklarını ifade etti.

İran'da okula gidemediği için Türkiye'ye gelme kararı aldıklarını dile getiren Aghil, "Okumam için ailemle Türkiye'ye geldik. Ağabeyim bizden önce Türkiye'ye gelmişti. Türkiye'ye geldikten sonra ağabeyimin yanına Düzce'ye geldik. Kimliğimizi aldık, okula kayıt olduk." dedi.


- "Mutluluğu, yaşamayı Türkiye'de öğrendim"


Düzce'de okula başladıktan sonra badminton sporuyla tanıştığını belirten Aghil Shirzad, kısa sürede okul takımına girdiğini anlatarak, şöyle devam etti:

"Türkiye'yi çok seviyorum. Burayı kendi ülkem gibi düşünüyorum. İran ve Afganistan'ı ülkem olarak saymıyorum, çünkü ben mutluluğu, yaşamayı Türkiye'de öğrendim. Bu yüzden milli takıma girmek istiyorum. Türk bayrağını taşımak benim için çok büyük bir onurdur."

Aghil, ülkesindeki savaşların bitmesini arzu ettiğini anlatarak, "Milletimin yanında olmak isterim. Ülkemde yıkılan binalar ve başka ülkelere yardım etmek için inşaat mühendisi olmak istiyorum." ifadesini kullandı.


- "Başaracağına inanıyoruz"


Okul Sporları İl Temsilcisi Serkan Erdoğan savaş nedeniyle Türkiye'ye gelen Aghil'in 2 yıldır badminton müsabakalarında mücadele ettiğini anlattı.

Aghil'in öğretmenlerinin yönlendirmesiyle bu spora başladığını ifade eden Erdoğan, "Biz de başarılı olduğu için onu il karmasına seçtik. İl karmasında da dereceler yaptı. Şu an yarı finallere kalmaya hak kazandık. Çok hızlı aşama kaydettiği için hedefini de milli takım olarak düşünüyor. Biz de başaracağına inanıyoruz. Çok hızlı gelişim gösterdi, seviyor ve istiyor. Başaracağına inanıyoruz." şeklinde konuştu.