ORDU (AA) - EYÜP ELEVÜLÜ - Edirne Kırkpınar Güreşleri'nde izlediği ağabeylerine özenince 9 yaşında güreşe başlayan Elif Yanık, büyük organizasyonlarda Türk bayrağını dalgalandırmak istiyor.

18 yaşındaki Elif Yanık, Ordulu eski başpehlivan Mustafa Bük adına düzenlenen 23 Yaş Altı Serbest Erkek ve Kadınlar Türkiye Güreş Şampiyonası'nda 55 kiloda altın madalya kazanarak, Avrupa Şampiyonası'na gitmeye hak kazandı.

Edirne Trakya Birlik Spor Kulübü sporcusu Elif, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ağabeylerinin güreş müsabakalarını izleyerek bu spora merak saldığını söyledi.

Aile içerisinde 3 kardeşin aynı spor dalında yer aldığını anlatan Elif, "Ağabeylerim küçük yaştan itibaren güreşle uğraşıyordu. Ben de merak ediyordum. Bir, iki defa sadece onları izlemek için gittim. O zamanlarda beğendim ve hoşuma gitti. Bizde hiperaktiflik vardı. Beğendim, sevdim ve o şekilde de bu spora gönül verdim" diye konuştu.

Elif Yanık, ağabeyleri Ufuk ve Şafak Yanık'ın yağlı güreş dalında spor hayatını sürdürdüğünü belirterek, "İki ağabeyim de hem minder hem yağlı güreşte yarışıyor. Ağabeylerimin de dereceleri var. Ufuk ağabeyim başpehlivan adayı. Hep birlikte Edirne ilimizi temsil ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Elif, 9 yaşında başladığı güreşte birçok derece aldığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Minikler kategorisinden bu yana madalya alıyorum. Takımıma, kulübüme ve ülkeme madalya kazandırıyorum. Hedeflerim büyük. Buradaki müsabakalarımız iyi geçti. Burası için çok çalıştık. Yurt içinde de yurt dışında da maçlar yaparak, kendimiz geliştirdik. Hedefim Avrupa'da, dünyada ve olimpiyatlarda bayrağımızı dalgalandırmak. Bu maçlar, hedeflerim için bir ön hazırlık gibi. Burada birinci oldum. İnşallah daha nice şampiyonluklara."