İngiltere Premier Lig 8. hafta mücadelesinde Manchester City, evinde Newcastle United’ı ağırladı. City’nin 6-1 kazandığı maçta yıldız golcü Sergio Agüero, 20 dakikada 5 gol attı.
İngiltere Premier Lig 8. hafta mücadelesinde Manchester City, evinde Newcastle United’ı ağırladı. Karşılaşmada City’nin Arjantinli yıldızı Sergio Agüero tarihi bir performans sergileyerek 20 dakikada 5 gol attı. Karşılaşmanın 18. dakikasında Mitrovic’in golüyle 1-0 öne gelen konuk ekip, ilk yarının son dakikalarında Sergio Agüero’nun golüne engel olamadı ve soyunma odasına 1-1 eşitlikle gidildi. City, ikinci yarıya fırtına gibi başladı. Üst üste ataklar geliştiren Manchester ekibi, 49 ve 50. dakikalarda yine Agüero’nun golleriyle durumu bir anda 3-1’e getirdi. Oyunun kontrolünü tamamen eline alan City’de bu sefer sahneye yeni transfer Kevin de Bruyne çıktı. Bruyne, 54. dakikada takımının 4. golünü attı. 4-1’den sonra Arjantinli yıldız Agüero, 60 ve 62. dakikalarda 2 gol daha atarak maçın skorunu belirledi. Bu sonuçla 6. galibiyetini elde eden Manuel Pellegrini’nin öğrencileri, puanını 18’e çıkardı ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Maçta 5 gol atan Agüero, adını İngiltere Premier Lig tarihine yazdırdı.

20 DAKİKADA 5 KEZ FİLELERİ HAVALANDIRDI
Manchester City’nin Arjantinli yıldızı Sergiro Agüero, maçta tarihi bir performans sergileyerek 20 dakikada attığı 5 golle adeta Lewandowski’ye meydan okudu. Almanya Bundesliga ekiplerinden Bayern Münih’te fırtına gibi esen Lewandowski, Wolfsburg maçında 9 dakikada attığı 5 golle Avrupa’da spor gündemine oturmuş, geçen hafta 3-0 yendikleri Mainz maçında da 2 gol atmayı başarmıştı. Ligde 7. hafta geride kalırken 11 golle gol krallığı yarışında zirvede bulunan Polonyalı yıldız ayrıca Bundesliga’da 100. golünü de atmayı başarmıştı. Bununla da yetinmeden yıldız golcü, Bavyera ekibinin Şampiyonlar Ligi F Grubu ikinci maçında Dinamo Zagreb ile karşılaştığı ve 5-0’lık skorla galip geldiği maçta da hat-trick yapmıştı.
(İHA)