Kırmızı Beyazlı takım zorlu mücadelede Gaziantep FK'ya 5-1 ile boyun eğerken bir anlamda bozguna uğradı. Kendisi için çok önemli bir üç puanı bu şok mağlubiyet ile Gaziantep'de bırakan Demir Grup Sivasspor'da maç sonrası, takımın hocası Rıza Çalımbay dikkat çeken bir dizi açıklama yaptı.

Ağır Yenilgi

Lider Demir Grup Sivasspor'un bu beklenmedik ve ağır Gaziantep FK yenilgisi sonrası gözlerin çevrildiği takımın teknik direktörü olan Rıza Çalımbay ise karşılamayı değerlendirerek önemli tespitlerde bulundu. Mücadelede kendi hatalarının çok olduğuna değinen tecrübeli teknik adam, " Oynadığımız son on maçta sekiz kez galip gelmiştik. 

Maalesef böyle sonuçlarda olabiliyor. Mücadele esnasında bizim hatalarımız da çok fazlaydı. Ayrıca yediğimiz gollere bakılacak olursa şanssızlıkta vardı. Biz girdiğimiz net gol pozisyonlarını değerlendiremedik, riskleri aldığınız zaman bu şekilde sonuçlar ile karşılaşmak da bir anlamda kaçınılmaz oluyor. Biz bu konu üstünde çalışacağız. Bu şekilde ki bir mağlubiyeti maalesef hak ettik. 

Şimdiye kadar böyle maçları çevirebiliyorduk ancak bunun için yakaladıklarımızı atmamız lazımdı. Bugün rakip iyi mücadele ortaya koydu. Takım olarak ikinci yarı da çok risk aldık fakat yakaladığımız gol pozisyonlarını değerlendiremedik. Hakem iyi maç yönetti diyebiliriz. Biz üçüncü gole itiraz da bulunduk, orta yapabilecek şekilde topu futbolcunun önüne bıraktı" şeklinde konuştu.

Sumudica Tahrik Edici Davranıyor

Açıklamalarına devam eden teknik adam Rıza Çalımbay ayrıca Gaziantep FK teknik direktörü olan Marius Sumudica'yı da eleştirdi. Bu eleştirilerinde Rıza Çalımbay şöyle konuştu ''Marius Sumudica ise herkesi tahrik edici şekilde davranıyor, futbolculara saldırıyor. Bu yaptıkları ve davranışları çok ayıptır. 

Ayrıca saha dışında bu denli kötü bir hakemlik yapılamaz. Bunların engellenmesi, önlenmesi gerekirdi. Şimdi benim futbolcum gidip de saldırsa sonuç ne olacak? Bu nedenle maçın hakemini kınıyorum. Kendisi maçı iyi bir şekilde yönetti ancak bunları ise yapamadı. Böyle şeylere izin vermesin. Bunlar olmasın oluşmasın. 

Açıkça söylüyorum biz bu sonucu ve mağlubiyeti hak ettik. Ancak biz takım olarak bundan sonra da çok güzel şeyler gerçekleştireceğiz. Şimdi final maçlarımız da başlıyor"

Bu maç değerlendirmeleri sonrası bahis siteleri maç fazlası ile Süper Lig 20. haftasını da lider kapatan Demir Grup Sivasspor'un önümüzdeki maçlarda performansı merak ediliyor.

Gaziantep FK Mağlubiyeti

Süper Lig'in 20. hafta karşılaşmaları kapsamında, lig lideri durumunda bulunan Demir Grup Sivasspor, Gaziantep FK'ya konuk oldu. Kendi saha ve seyircisi önünde başarılı bir performansa imza atan Gaziantep FK maçtan 5-1’lik sonuçla net bir galibiyet ile ayrıldı.

Karşılaşmanın daha 4. dakikasında sağ kanattan yapılan serbest vuruş sonucu defanstan seken topa düzgün şekilde vuran Maxim, Gaziantep FK adına ilk golü attı. Bu gole 31. dakikada konuk ekip Sivasspor Hakan Arslan ile cevap vererek durumu 1-1 e getirdi.

Ancak bu golden yalnızca sekiz dakika sonra Gaziantep FK bu kez de Muhammet Demir ile bulduğu gol ile tekrar öne geçti ve skoru 2-1'e getirdi. İlk yarının 44. dakikasında ise Gaziantep FK, yine Maxim'in ayağından bulduğu golle durumu 3-1 yaptı ve ilk devrede bu skorla tamamlandı. 

İkinci yarıya daha hızlı başlayan Demir Grup Sivasspor ataklarını golle neticelendiremezken, Gaziantep FK 78. dakika da Diarra ve 86. dakikada Kenan Özer'in kaydettikleri gollerle 5-1'lik skor avantajını yakaladı. Sonraki dakikalarda başka gol olmayınca Gaziantep Kalyon stadında oynanan bu önemli mücadeleyi ev sahibi takım olan Gaziantep FK 5-1'lik sonuç ile kazandı.

Takımların Son Durumu

Gaziantep FK aldığı bu önemli galibiyet ile Süper Lig'de puanını 27'e çıkararak ve lig tablosunda bir basamak ilerleyerek 9. sıraya yerleşti. Gaziantep deplasmanında beklenmedik bir yenilgi ile mental olarak da dağılan Süper Lig Lideri Demir Grup Sivasspor ise 41 puanda kalmasına karşın liderliğini korudu. 

Sivasspor sürpriz bir şekilde bu sezona damga vurarak, Süper Lig'in ilk devresini de lider konumda kapatmayı başarmıştı. Demir Grup Sivasspor, Gaziantep FK önünde bu sezon aldığı 3. mağlubiyetle karşılaştı. Kırmızı Beyazlı takım daha önce ligin iki haftasında Çaykur Rizespor'a deplasmanda 2-1 yenilmiş yine Süper Lig'in 8. haftasında Galatasaray deplasmanından da 3-2’lik mağlubiyetle ayrılmıştı. 

Demir Grup Sivasspor Süper Lig 8. haftasında aldığı Galatasaray mağlubiyeti sonrası ise tam anlamı ile ligde fırtına gibi esmiş oynadığı son 12 maçın 10 tanesini kazanırken sadece iki kez berabere kalmıştı. Yiğidolar bu başarılı performansları ile konuk oldukları Gaziantep FK karşısında, Süper Lig'in 20. haftasında bu sezon aldıkları en ağır yenilgiyi de yaşamış oldular.

Kupada da Dolu Dizgin

Türkiye Ziraat Kupasına ise 4. turdan katılan Demir Grup Sivasspor bu kulvarda da başarılı bir şekilde ilerliyor, en son olarak son 16 turunda BTC Türk Yeni Malatyaspor'u eleyerek çeyrek finale yükselen Kırmızı Beyazlı takım, çeyrek finalde ise Antalyaspor ile eşleşti. Demir Grup Sivasspor'un 6 Şubat ve 13 Şubatta oynanacak mücadeleler sonrası, Türkiye Ziraat Kupası yarı finalisti olup olmayacağı da belli olacak.