Şampiyonlar Ligi D Grubu maçında 24 Ekim'de Ajax, kendi sahasında son Premier League şampiyonu Manchester City'yi ağırlayacak.

Bu maç öncesinde Ajax'ın uyguladığı bilet politikası ise akıllara Anadolu takımlarının 4 büyüklere uyguladığı yüksek fiyatlı bilet uygulamasını getirdi.

Buna göre Ajax, Amsterdam Arena'da oynanacak maç için M.City taraftarlarından bilet ücreti olarak tam 80 euro alacak. Bu, biletlerin Ajax'ın kendi sahasında Real Madrid'i ağırladığı maçta R.Madrid taraftarları için belirlediği ücretten 15 euro daha fazla olduğu anlamına geliyor.

M.City taraftarları ise bu fiyat artırımının kendilerinin 2 bin 600 taraftar gibi yüksek bir sayıyla bu deplasmana gidecek olmaları nedeniyle bir taktik olduğunu söylüyorlar.

"AMSTERDAM'A GELEN EN İYİ EKİP CITY"

Ajax basın sözcüsü ise yaptığı açıklamada, "Premier League şampiyonu takım bizim için R.Madrid'den daha fazla heyecan verici. Kabul etmeliyiz ki bu çok para ama Şampiyonlar Ligi Amsterdam'a gelen en iyi lig." dedi.

Açıklamalarına devam eden basın sözcüsü, "Tabi ki Real Madrid de birinci sınıf bir takım ama biz onlarla 3 yıldır aynı grupta yer alıyoruz. Bu yüzden onların bilet fiyatları M.City'ye göre bir alt seviyede yer alıyor." dedi.

Ajax taraftarlarına satılan biletlerden de bahseden basın sözcüsü, "Ajax taraftarları da M.City taraftarları gibi aynı parayı ödüyorlar. Demek istediğim, eğer stadyumun aynı yerinden fakat karşı tribününden bilet alırsanız göreceksiniz ki fiyatları aynı." şeklinde konuştu.

CITY CEPHESİ: "BİZİM APTAL OLDUĞUMUZU DÜŞÜNÜYOR OLMALILAR"

M.City taraftar grubu olan Bredburry Blues'un yöneticisi Ian Arnfield yaptığı açıklamada, "Bilet fiyatlarına çok şaşırdık. Bizim aptal olduğumuzu düşünüyor olmalılar. Birçok maça gittim, 19 yıldır kendi sahamızdaki hiçbir maçı kaçırmadım ama bu fiyatlar gördüğüm en yüksek olanı." dedi.

Açıklamalarına devam eden Arnfield, "Hiçbir M.City taraftarı çıkıp R.Madrid hakkında böyle bir şey söyleyecek kadar aptal değil. Açık bir şekilde bizi yolmaya çalışıyorlar." şeklinde konuştu.

Manchester City ise 6 Kasım'da oynanacak rövanş maçı biletlerini bunun yaklaşık yarı fiyatına satmaya hazırlanıyor.