Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, “Yarın evimizde çok güçlü bir müsabaka oynanacağız. En iyisini yapmaya çalışıyoruz. Oyuncularıma güveniyorum. Kaptanlarımın öz güveni yüksek açıklamaları beni yarın ki maç için umutlandırdı” dedi.
UEFA Avrupa Ligi L Grubu’nda Osmanlıspor ile Steaua Bükreş takımları arasında oynanacak gruptaki ilk maç öncesi son antrenmanlarını Osmanlı Stadı’nda yapan takımların teknik direktörleri ve bazı futbolcular basın toplantısı düzenledi.

Bourceanu: “Yarın ki maçı kazanan bu gruptan çıkmak için önemli bir avantaj elde edecek”
UEFA Avrupa Ligi’nde Osmanlıspor ile karşılaşacak olan Steaua Bükreş’te Teknik Direktör Lauren?iu Reghecampf ve takım oyuncularından Alexandru Bourceanu antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bourceanu, önemli bir maç için burada olduklarını belirterek, “Yarın grupların ilk maçına çıkacağız. Burada Osmanlıspor ile belki de ikicilik mücadelesi vereceğiz. Yarın ki maçı kazanan bu gruptan çıkmak için önemli bir avantaj elde edecek. Benim bildiğim daha önce Ankaraspor gibi iyi bir kulüpten devam ettikleri. Buraya gelene kadar iyi işler başardılar. Hocalarını tanıyorum, takımdaki bazı oyuncuları tanıyorum. Bundan dolayı maçın sonucu bence iki taraf için de açık olacak” ifadelerini kullandı.
Türkiye’deki Anadolu kulüpleri hakkındaki görüşlerini sorulan Bourceanu, “Tabi ki Türkiye‘de büyük oyuncuları getirmek için gayet güzel yatırımlar yapıyorlar ama büyük takımların daha iyi bir parasal yapıları var. Bundan dolayı onar bu konuda daha rahat davranabiliyorlar” değerlendirmelerinde bulundu.

Reghecampf: “Avrupa Ligi’nde tecrübeliyiz”
Steaua Bükreş Teknik Direktörü Lauren?iu Reghecampf ise yeni bir sezon başladığını ve bu yeni sezonda çok önemli, çok zor bir maça çıkacaklarını belirterek, “İnşallah bizim için her şey pozitif olur. Osmanlıspor, Avrupa’da tecrübesi olmamasına rağmen iyi işler başardılar. Bireysel olarak çok iyi futbolculara sahipler. Biz Avrupa Ligi’nde tecrübeliyiz. Oyucularımız da bunun farkında. Oyuncularımız maça hazır ve olumlu bir sonuçla maçtan sonra buradan ayrılmak istiyoruz” şeklinde konuştu.
Reghecampf, bir gazetecinin “Steaua’nun başında bugüne kadar Avrupa Ligi’nde 31 maça çıktınız ve tecrübe bu maçta ne kadar önemli. Bu konuda neler düşünüyorsunuz?” şeklindeki sorusuna, “Tabi ki bu takımın başında maça çıkmak çok gurur verici. Ben bu sezonda 40 maçın üzerini hedefliyorum. Benim kenarda olmam önemli değil, önemli olan bizim gruptan çıkmamız ve Avrupa Ligi’ne devam etmemiz” cevabını verdi.
Bir yıl Avrupa’dan uzak kalmalarından dolayı oyuncularımı motive etmek konusunda zorluk çekmediğini ifade eden Reghecampf, "Eleme turlarında da bunları gördük. Benim takımımda birçok oyuncunun Avrupa kupasında tecrübesi var. Bundan dolayı oyuncularımı daha fazla motive etmeme gerek kalmadı. İnşallah, bu oyundan zevk alırlar, kendilerini fazla germeden bu maçtan iyi sonuç alırlar” dedi.

"İlk defa Avrupa Ligi’nde mücadele edecekler"
Osmanlıspor için “Yeni bir sezon ve takım olarak ilk defa Avrupa Ligi’nde mücadele edecekler ve yeni bir şey onlar için” diyen Reghecampf, “Tabi ki hocanın böyle bir deneyimi olması önemli. Takım olarak biz bunun avantajını kullanmaya çalışacağız. Ben bunu söylerken herhangi bir saygısızlık yapmak istemedim. Ben bunu söylerken bireysel olarak söylemedim takım olarak söyledim. Yeni bir sezon ve takım olarak Avrupa liginde ilk defa mücadele edecekler, takım olarak biz bunun avantajını kullanmaya çalışacağız” değerlendirmelerinde bulundu. Oamanlıspor’un favori gösterilmesini değerlendiren Reghecampf, “Ben bu soruyu maçtan sonra cevaplayabilirim. Gruptan çıktıktan sonra benim için favori önemli değil. İkincilik için yarın önemli bir maça çıkacağız” diye konuştu.

Akçay: “En iyisini yapmaya çalışıyoruz”
Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay ise Avrupa Ligi gruplarında yapacakları ilk maç öncesi değerlendirmelerde bulundu. Oyuncular, teknik ekip ve camia için heyecan verici bir lige girdiklerini belirten Akçay, “Heyecanlıyız. Rakibimiz Romanya’nın en güçlü takımı, şu an lider durumda olmaları ve Manchester City’e elenmesi gücünü gösteriyor. Yarın evimizde çok güçlü bir müsabaka oynanacağız. En iyisini yapmaya çalışıyoruz. Oyuncularıma güveniyorum. Kaptanlarımın öz güveni yüksek açıklamaları beni yarın ki maç için umutlandırdı" açıklamalarında bulundu.

Osmanlıspor’un kaptanlarından Numan Çürüksu, gruplara kalmanın küçümsenmeyecek bir başarı olduğunu belirterek, gruplara kalmak için yüksek konsantrasyon gerektiğine dikkat çekti. Çürüksu, “İyi rakiplerin karşılaşacağı sert bir maç olacak” dedi.
Erdal Kılıçaslan ise zor bir süreçten geçerek bu noktalara geldiklerini ifade ederek, “Yarın yeterince mücadele edip istediğimiz sonucu almaya çalışacağız” şeklinde konuştu.
(İHA)