Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, "Yardım etmeyen arkadaş bizim aramızda yoktur, gider. Buna Webo da dahildir. Eğer yardım etmiyorsa yalnızlaşır, zaman içinde bırakırız" dedi.

Türk Eğitim Vakfı Trabzon Şubesi’ni ziyaret eden Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay’a, eğitime yaptığı katkılardan dolayı şube başkanı Hasan Melek tarafından plaket verildi. Törenin ardından Akçay, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Sezonun ilk yarısını değerlendiren başarılı çalıştırıcı, "İlk yarıda bazı duraklamalar yaşasak da 26 puana ulaştık. Ama biraz beklentimizin aşağısında kaldık diyebiliriz. Avrupa’daki performansımız ülke şartlarının üzerindeydi, oyuncularımı kutluyorum. Futbolcuların profesyonel refleksi başarımızda önemli rol oynadı." dedi.

"3 GÜNDE BİR MAÇ OYNUYORUZ. MAZERET DÖNEMİ ARTIK KAPANMIŞTIR"

Mustafa Reşit Akçay, Ziraat Türkiye Kupası’yla birlikte 3 kulvarda yollarına devam ettiklerini belirterek, "Bu ülke bununla tanışmalı. Artık profesyonel oyuncularımızın şikayet kutusu dolmamalı. ’3 günde bir maç oynuyoruz, yorulduk’ gibi bir takım mazeret üretimi dönemi kapanmıştır, kapanmalıdır. Hatta altyapılarda, 21 yaş üstüne, 3 günde bir bazı turnuvalar getirilerek Futbol Federasyonu nezdinde fiziksel, ruhsal öğrenme sağlanmalıdır." ifadelerini kullandı.

"LİGİN İLK YARISINDA ÇOK SÜRPRİZ SONUÇLAR ALINDI"

Spor Toto Süper Lig’in ilk yarısında sürpriz sonuçlar alındığını kaydeden Akçay, "İkinci yarı bunun daha fazla olacağını düşünüyorum. Mali disiplin arttıkça, buna riayet edildikçe, rekabet de büyüyor. Eğer naklen yayın ihalelerinden alınan para, Anadolu takımlarına farklı şekilde yansıtılırsa, bence bu ara kapanacak, belki Bundesliga kadar olmasa da bazı ülkelere ligimizi satma şansımız olabilir. Osmanlıspor olarak ülkenin futboluna; oyuncularımızla, teknik heyetimizle, çalışanlarımızla mümkün olduğunca katkı sağlamaya çalışıyoruz. İnandığımız, güvendiğimiz oyun stilimiz var. Bu stili çeşitlendirerek kaleye gidiş yönünde oyuncu kalitemizi arttırmaya çalışıyoruz. Rakip kaleye gitmek için 12 tane yolumuz var. Bu yolu kaliteli oyuncularla birlikte 20-24’e çıkarabilirsiniz. Savunma ile ilgili reflekslerimizi de çalışıyoruz. Mümkün olduğunca bu yönde fazla deneme ve deney ile takımımızın bir saha görüntüsünü oluşturduk."

"YARDIM ETMEYEN ARKADAŞ BİZİM ARAMIZDA YOKTUR"

Takımda yardımlaşmanın önemli olduğuna da değinen tecrübeli teknik direktör, "Yardım etmeyen arkadaş bizim aramızda yoktur, gider. Buna Webo da dahildir. Eğer yardım etmiyorsa yalnızlaşır, zaman içinde bırakırız. Bir yığın oyuncuyu bu şekilde terk ettik. Böyle bir anlayışı ilk yarı itibariyle sürdürdük, başarılı olduk. Bunun en büyük gerekçesi oyuncularımızın karakteri ve iş ahlakı" şeklinde konuştu. Transfer konusunda da 3 bölge ile ilgili olarak çalışma yaptıklarını belirten Akçay, "Bu bölgelere nokta transferlerle ilgili çalışmalarımızı sürdürdük. Bir oyuncuyu alırken 8 defa ben izliyorum. 8, 10 defa Hüseyin hoca izliyor. Canlı izleme imkanları bulmaya çalışıyoruz, Hızlandırılmış video tuzaklarına düşmüyoruz. Sanıyorum ekonomi ile alakalı sınırlamalarımız var. O sınırı aşan oyuncu transferi yapmıyoruz. Takım içinde ücret farkılıklarına izin vermiyoruz. Tepedeki oyuncularımızla en az alan oyuncu arasında uçurum yok. Bu da mali barışı sağlıyor." şeklinde konuştu.

"NDİAYE TRANSFERİNİ YÖNETİMİMİZ ONAYLARSA, BİZ DE ONAYLARIZ"

Son olarak Trabzonspor’un, futbolcuları Ndiaye’ye talip olmasıyla ilgili olarak konuşan Mustafa Reşit Akçay, "Ndiaye’ye talip olunması bize gurur veriyor. Oyuncularımızın kalitesi ile alakalı bir istek duyulması, kapımızın çalınması hoş şeyler. Kaldı ki çalan da Trabzonspor. Sonuçta çok sevdiğimiz bir kulübümüz. Dolayısıyla yönetim kurulumuzun bu konudaki kararına saygı duyarız. Sonuçta bir kuruma hizmet ediyoruz. Yediğimiz tabağa hiçbir zaman tükürmedik. Bu kent, bu çevre bize bunu öğretti. Trabzonspor kültüründen biz bunu öğrendik. Bu öğrendiklerimizle birlikte, kulüp yönetim kurulu eğer bize bu şekilde bir ifadeyle gelirse biz de bunu onaylarız" diyerek sözlerini noktaladı.

(Gökmen Şahin / İHA)