TRABZON (AA) - SELÇUK KILIÇ - Trabzonspor Kulübü Basın Sözcüsü Prof. Dr. Asım Örem, "Futbolcularımızla taraftarımız Akhisar Belediyespor maçında 90 dakika süreyle bütünleşmeli ve birlik içinde olmalıdır. Çünkü, Trabzonspor buradan doğacak ve ayağa kalkacaktır." dedi.

Örem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akhisar Belediyespor ile çok önemli bir maç oynayacaklarını ifade ederek, yönetim kurulu ve sportif ekip olarak bu zorlu karşılaşmaya odaklandıklarını belirtti.

Milli maçlar nedeniyle lige verilen arayı iyi değerlendirdiklerini ve yoğun bir hazırlık dönemi geçirdiklerini vurgulayan Örem, "Teknik ekip takımı her yönüyle bu maça hazırlıyor. 21 yaş altı takımı ile hazırlık maçları yapıldı ve çok faydalı oldu. Futbolcularımızın istek ve arzularını üst seviyede gözlemledik. Bu hırs sahaya yansıyacaktır. " diye konuştu.


- Taraftara çağrı

Örem, taraftarları son haftalarda üzdüklerini de dile getirerek, şöyle devam etti:

"Takımımızın içinde bulunduğu durum bizleri de çok mutlu etmemektedir. Bu durumdan hızlı bir şekilde çıkmalıyız. Taraftarlarımız bu maçta yerlerini tribünde almalı, maç sürecince duygusallıktan uzak bir şekilde, maçı kazanma adına futbolculara gerekli olan desteği verdiklerini hissettirmelidir. Taraftarımızın iyi günde ve kötü günde takımın yanında olmalarını ve maç boyunca takımı desteklemelerini istiyoruz. Bu maçta sporcularımızın da ellerinden geleni yapacağına inanıyoruz. Taraftarımıza Akhisar Belediyespor maçında tribünde 90 dakika ihtiyacımız var. Çünkü, Trabzonspor buradan doğacak ve ayağa kalkacaktır."


- "Kulübün ihtiyacı var"

Akhisar Belediyespor maçında alacakları skorun çok önemli olduğunu vurgulayan Örem, "Oynayacağımız iyi futbol ve alacağımız üç puan camiamızın bütünleşmesinde ve ileriye ümitle bakmasında çok önemli. Diğer maçlara çok daha ümit dolu çıkmamızı sağlayacaktır. Futbolcularımızın üzerindeki ölü toprağını kaldıracaktır. Önümüzde gerçekten zorlu maçlar var. Şu anda tek odaklandığımız Akhisar Belediyespor maçı. Bu maçı kazanırsak diğer karşılaşmalara çok daha öz güvenli ve moralli çıkacağız." şeklinde konuştu.

Yeni bir takım olduklarını belirten Örem, şunları söyledi:

"Belki yaptığımız transferler tam beklenen performansı takım içinde göstermemiş olabilir. Zamanla sporcularımızın performansı artacak ve takım olma adına güzel işler ortaya konulacağına inanıyorum. Maçlarımızdaki teknik performans kriterlerimiz çok kötü görünmemekle birlikte, 50-60. dakikaya kadar mücadeleci bir oyun sergileyebiliyoruz. Hatta farklı skorla yenildiğimiz bazı maçlarda bir gol atsak oyun tamamen bizim lehimize dönecekken yenilen bir gol takımımızın kırılgan yapısından dolayı dağılmasına neden olmakta. Bu durumun oluşmaması için teknik ekip tarafından yoğun çalışmalar yapıldı. Akhisar maçında takımımızı koordineli, koşan, mücadele eden, dağılmayan kimliği ile göreceğimize yürekten inanıyorum."

Örem, teknik direktör değişikliğine yönelik haberlere ilişkin de, "İçinde bulunduğumuz durumda, hoca değişikliği gibi farklı çıkış yolları ile arayış içinde olunduğu haberlerini iyi niyetli olarak bulmuyorum." ifadesini kullandı.