Sivasspor Başkan Vekili Erdal Sarılar, 58'inci maddenin değişmesi halinde Trabzonspor ve Galatasaray'ın Kulüpler Birliği'nden ayrılacakları söylemiyle ilgili olarak, "Kulüpler birliği dağılmaz. Birlik kurulurken zaten Galatasaray ve Trabzonspor yoktu' dedi.Sivasspor Başkan Vekili Erdal Sarılar, Galatasaray ve Trabzonspor'un Kulüpler Birliği'nden ayrılacakları yolundaki söylentilerin Türk futboluna zarar vereceğine inanmadıklarını belirterek, "Böyle bir ayrılık durumunda bile hiç bir şey olmaz. Biz bu konuda Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav'ın görüşlerine aynen katılıyoruz" dedi.

Değiştirilmesi gündemde olan Futbol Talimatnamesi'nin 58'inci maddesinin kulüpler arasında bir ayrılığa neden olmasının söz konusu olmadığını belirterek, "Kişilerin yaptığı suçlar kişileri bağlar. Bu tip olaylarda kulüplere değil kişilere ceza verilmeli. Kurumları bağlamaz. Bu tip olaylarda kulüplere bizce puan silme cezası verilmeli" dedi.

Havuzun bozulamayacağını ifade eden Sarılar, "Havuz ayrı kulüpler birliği ayrı. Havuz bozulamaz. Federasyon yayıncı kuruluş ile 5 yıllık sözleşme imzaladı. Bu 5 yıllık süre içerisinde bozulması imkansız. Bütün kulüplerin imzası var. Kulüpler Birliği'nin dağılması diye bir şey söz konusu değil. Kulüpler Birliği ilk kurulduğu zaman 14 takım ile kuruldu. ve o zaman kurulurken de Galatasaray ve Trabzonspor kuruluş aşamasında yoktu" diye konuştu.

Devre arasının kısa sürmesi ve transfer döneminin resmen 5 Ocak'ta başlamasını ve bir futbolcunun 3 gün içinde iki ayrı kulüp forması giyebileceğini belirten Sarılar bunun sıkıntı yaratmayacağını belirterek, "FİFA kurallarına göre bir takımda oynayan futbolcu 6 ay önceden başka bir takıma imza atabiliyor. Bunun için bir sıkıntı yaşanacağını düşünmüyorum. Devre arası kısa oldu. Antrenmanlar açısından bir sıkıntı olur mu bilemeyiz. Bunlar teknik konular" diye konuştu.