KARABÜK (AA) - PTT 1. Lig'de, Spor Toto Süper Lig'e çıkma mücadelesi veren Kardemir Karabükspor'un kulüp başkanı Hikmet Ferudun Tankut, Alanyaspor Kulübünü, ortaya attığı iddiaları ispata davet etti.

Yaptığı yazılı açıklamada, Alanyaspor Kulübünün, kendisi ve Kardemir Karabükspor Kulübü hakkında asılsız iddialarda bulunduğunu ifade eden Tankut, şunları kaydetti:

"Geldiğimiz pozisyonda, başkanlık yaptığım camianın haklarını korumak görevim. Hiç bir açıklamamı kişiselleştirmedim. Hiç kimseye de veremeyecek bir cevabım olamaz. Yaşamımdaki ilkem, doğruluk ve dürüstlük olup bundan sonra da böyle olacaktır. Ancak ortada sadece son maçta bile yapılan hakem hataları ve saha olayları gibi herkesin gördüğü bir realite varken, Alanyaspor Kulübünü, şahsım ve kulübüm hakkında sarf edilen çirkin iddiaları ispat etmeye davet ediyorum. Benim tek temennim, Türk futbolunun geldiği bu noktada PTT 1. Lig'de son maçların hatalardan arınmış ve adilce oynanması, hak edenin bir üst lige çıkması ve 1 yıllık emeklerin zayi olmamasıdır. Bu temennilerle cumartesi oynanacak tüm müsabakalardaki hakemlere ve takımlarımıza başarılar diliyorum."

Süper Lig'e çıkma mücadelesi veren Alanyaspor'da yönetim kurulu, Kardemir Karabükspor tarafından geçen haftadan bu yana yapılan ve hakem atamalarını hedef alan açıklamalara tepki göstermişti.

Alanyaspor'un açıklamasında, "Karabükspor Kulübü Başkanı Ferudun Tankut şike davasında ifade vermiştir. 2007-2008 sezonunda 2. Lig'den 1. Lig'e nasıl çıktılar? Son hafta Mersin İdmanyurdu, Adana Demirspor'u yenerken, Karabükspor, Mersin'e kimleri ne için gönderdi? Ferudun Tankut önce bunun cevabını versin. Koskoca Adana Demirspor camiasının emekleri nasıl çalındı? Adanaspor'un emekleri nasıl çalınmak istendi? Saha dışı işlere biz hiç bulaşmadık. Karabükspor Başkanı Ferudun Tankut bu işlerden iyi anlar. Görüyoruz ki perde arkasında Tankut ve adamları organize işler çevirmek için haftalardır görev başında." şeklinde ifadeler yer almıştı.