ZONGULDAK (AA) - CEM SÜRMENELİ - Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde, oturarak voleybol ve futbolun ardından golbol erkek futbol takımı da kuran görme engelli arkadaş grubu, üst liglerde oynama hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor.

Alaplı Anadolu Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Derneği bünyesinde bir araya gelen ve geçen 3 yıl içerisinde oturarak voleybol ve futbol takımlarını oluşturan çeşitli meslek gruplarından 10 görme engelli arkadaş, bu sene kurdukları golbol takımıyla çalışmalarını sürdürüyor.

İlçede yaşayan devlet memuru, sanayici, öğrenci ve emeklilerin de aralarında bulunduğu grup, yükselme maçlarında başarı elde ederek üst liglerde oynamak istiyor.

Grup ayrıca gelecek süreçte zihinsel engelli vatandaşlar için de takım kurmayı hedefliyor.


- "3 branşta 50 sporcu var"


Dernek başkanı görme engelli İsmail Korkut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Alaplı'da yaşayan 10 görme engelli ile önce oturarak voleybol ve futbol ardından da goalball erkek futbol takımı kurduklarını söyledi.

Görme engellileri hayata bağlamak için sportif faaliyetler yaptıklarını dile getiren Korkut, kulüp bünyesinde 3 branşta 50 sporcunun bulunduğunu bildirdi.

Korkut, 3 yıl önce kurdukları kulüpte ilk önce oturarak voleybol branşını açtıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"İkinci yılımızda Türkiye şampiyonu olduk. İlçemizde 10 görme engelli arkadaşımızı bir araya getirerek görme engelli futbol takımı kurduk. Yükselme müsabakalarında Türkiye 5'incisi olduk. En son, yine görme engelli arkadaşlarımızın bulunduğu, dünyada çok büyük geçerliliği olan ve görme engellilerin birinci sporu olarak kabul edilen golbol branşını açtık. İnşallah yükselme gurubundan 3. lige çıkmayı hedefliyoruz."


- "Zihinsel engellilere de branş açacağız"


Amaçlarının, görme engellileri hayata spor yaparak bağlamak olduğunu vurgulan Korkut, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Görme engellilerin herhangi bir bireyden farkının olmadığını, imkanlar verildiği zaman görme engellilerin de spor branşlarında başarılı olacağını göstermektir. Sporun birleştirici özelliğinden faydalanmaya çalışıyoruz. Zonguldak'ta ilk defa Alaplı'da kurulan golbol ile ilimizin adını en iyi şekilde turnuvalarda temsil edeceğiz. Bazı eksiklerimiz var inşallah bunları da desteklerle aşmaya çalışacağız."

Korkut, ilerleyen süreçte zihinsel engelli vatandaşlar ile ilgili bir branş açarak, onların da spor yapmalarını sağlayacaklarını sözlerine ekledi.


- Ercan Turan: "Spor yaparak hayata bağlandım"


Golbol oyuncusu Ercan Turan da kendisi gibi görme engelli tüm arkadaşlarının bu tür sportif faaliyetlerde bulunmalarını istediğini ifade etti.

Engelli arkadaşlarının da spor yapmaları gerektiğini vurgulayan Ercan, şu ifadeleri kullandı:

"Şu anda çok güzel çalışma yapıyoruz. Geçen temmuzda görme engelli futbol takımı olarak 3. lige çıkma mücadelesi verdik. Önümüzdeki ay da golbol futbol takımımızın maçları başlıyor. Spor yaparak tekrar hayata bağlandım. Görme engelli ve ailelerin bu tür etkinliklere daha fazla duyarlı olmalarını istiyoruz. Çünkü onlar kendilerini her şeyden soyutlayarak yaşıyorlar. Bunları göz ardı etmemek lazım."