F.Bahçe'de Aykut Kocaman-Alex de Souza gerginliği dramatik bitti. Brezilyalı yıldızın 8 yılı aşan F.Bahçe hikayesi karşılıklı restleşmeyle sona erdi. Kocaman, dün sabahki idmandan önce Alex'e kadro dışı kaldığını tebliğ etti. Sarı-lacivertli hoca, daha sonra takımla 40 dakikalık bir toplantı yapıp Alex kararını tüm oyuncularına söyledi. Bu gelişmeden sonra Fenerbahçe kulübü resmi siteden yaptığı açıklamada, Alex'in kadro dışı bırakıldığını duyurdu.


KULÜPTEN RESMİ DUYURU

Kadro dışı bırakılan Alex'e A2 takımı ile idmanlara çıkacağı söylendi. Ancak Alex, bu durumu kabullenmedi. Başkan Aziz Yıldırım'ı arayıp randevu istedi. Akşam saatlerinde ise tercüman Samet Güzel ile birlikte kulüp binasına gidip başkanla görüştü ve ayrılmak istediğini bildirdi. Yapılan görüşme sonucu Alex'in 31 Mayıs 2013'te bitecek olan sözleşmesi feshedildi. Fenerbahçe, Alex'in kontratının karşılıklı feshedildiğini borsaya da resmen bildirdi.


OCAK AYINDA BİZE GEL

Fenerbahçe'deki bu şok gelişme, Galatasaray'da da hareketli saatler yaşanmasına yol açtı. Daha önce Brezilyalı yıldız için "Onu çok beğeniyorum ve yaşlı da bulmuyorum" diyen Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ın, kurmaylarına "Alex konusunu yakından takip edin" talimatı verdiği iddia edildi. Galatasaraylı yöneticilerin, hatırlı kişileri araya sokarak bonservisi elinde olan Alex'e, "Ocak ayında bize gel" önerisinde bulunacağı, dün kulaktan kulağa yayıldı.


ÜNAL AYSAL NE DEMİŞTİ?

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, 9 Eylül tarihinde bir gazeteye verdiği röportajda Alex'e olan ilgisini net bir şekilde ortaya koymuştu. İşte o sözler: "Alex yaşlanmış değil, gayet iyi oyuncu. Sadece belki motivasyonu düşmüş olabilir. Alex'i Galatasaray olarak çok beğeniyoruz, kendisini çok takdir ediyoruz. Ama Galatasaray'a gelmesi şu an için mümkün görünmüyor."


'BU SİZE SON SÖZLERİM'

Alex'in kadro dışı bırakılmasının ardından Can Bartu Tesisleri'nde duygusal anlar yaşandı. Kadro dışı bırakıldığı yüzüne tebliğ edilen Brezilyalı, takım arkadaşlarıyla tek tek vedalaştı. Bazı arkadaşlarına uzun uzun sarılan Alex'in, "Bu size kaptanınız olarak son sözlerim. Artık Fenerbahçe'de olmayacağım" diyerek bir de konuşma yaptığı belirtildi. Takım idman sonrası saat 14.00'te tesislerden ayrılırken, özel eşyalarını toplayan Alex, 15.40'ta Samandıra'dan ayrıldı. Alex, A2 ile idmanlara çıkma kararına uymayacağını, ayrılma kararı aldığını, takım arkadaşlarıyla yaptığı veda konuşmasıyla zaten söylemişti.


BÖYLESİ HİÇ GELMEMİŞTİ

F.Bahçe'den hiç istenmeyen şekilde ayrılan Alex, arkasında kırılması çok güç rekorlar bıraktı. İşte Alex'in Fenerbahçe'deki rekorları ve başarıları: 245 maçla en çok lig maçına çıkan Fenerli yabancı futbolcu. Ligde sarılacivertlilerin 3000'inci golünü atan futbolcu. 100'ler Kulubü'nün üyesi. l İki kez gol krallığı (2006-2007; 19 gol ve 2010-11; 28 gol) F.Bahçe'de gol kralı olan ilk yabancı futbolcu. Kulüp tarihinde en çok gol atan (172) yabancı. Avrupa kupalarında 15 golle en çok gol atan Fenerli futbolcu. Türk takımlarının Avrupa'da en çok gol atan ve en çok oynayan (61) yabancı futbolcusu. Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe formasıyla en çok oynayan (35) ve en çok golü (18) bulunan oyuncu. Fenerbahçe'nin Uche'den (9) sonra en uzun süre forma giyen yabancı futbolcusu.


HAYATIMIN EN ÜZÜCÜ İMZASI OLDU

Alex de Souza'nın Fenerbahçe ile yollarını ayrıldığını futbol kamuoyu ilk önce sanal alemden öğrendi. Bu şok gelişmeyi duyuran ise Brezilyalı yıldızın kendisinden başkası değildi. 35 yaşındaki sarı-lacivertli eski yıldız, başkan Aziz Yıldırım'la kontratının feshine karar verilen kulüp binasındaki görüşmesinin ardından twitter'dan çok duygusal bir mesaj yolladı. Alex de Souza mesajında, "Kontratımı sonlandırmı. Hayatımın en üzücü imzası oldu. Fenerbahçe bir oyuncu kaybetti ama bir taraftar kazandı. Her şey için teşekkürler" ifadesini kullandı.


BİR KURU TEŞEKKÜR...

Fenerbahçe, internet sitesinden, "Müzemizdeki formasıyla, Yoğurtçu Parkı'ndaki heykeliyle armamızın bir parçası olan Alex'e ve bizimle bir bütün haline gelen de Souza ailesine teşekür ederiz" mesajı yayınladı.