Ümit Milli Kız Basketbol Takımı, FIBA Avrupa Şampiyonası A Grubu’ndaki ikinci maçında Çek Cumhuriyeti’ni farklı yenerek, grubunda çıktığı üçüncü maçından da galibiyetle ayrıldı.
İtalya’nın Udine kentinde düzenlenen şampiyonadaki ikinci maçında Çek Cumhuriyeti ile karşılaşan ay-yıldızlılar, büyük bölümünü önde götürdüğü mücadelede ilk çeyreği 18-12, devreyi de 39-26 önde geçti. Maçın ikinci yarısında başarılı performansıyla farkı açan ümit milliler, üçüncü çeyreğini 66-38 önde geçtiği mücadeleyi 35 sayı farkla 84-49 kazandı.
Milli takımda Tilbe Şenyürek 16 sayı ve 4 ribaundluk performansıyla dikkati çekerken, Cansu Köksal 11 sayı 8 ribaund, Pelin Bilgiç 11 sayı 7 ribaund kaydetti.
Ümit Milli Kız Basketbol Takımı bu sonuçla, daha önce Rusya karşısında elde ettiği 53-47’lik skorun ardından, şampiyonadaki ikinci maçında da galibiyetle ayrılmış oldu. Grubunda 4 puanla lider durumda bulunan Türkiye, aldığı bu galibiyetin ardından ikinci tura çıkmayı garantiledi. Milli takım gruptaki son maçında Belçika ile karşılaşacak.
(İHA)