Basketbolseverlerin oylarıyla belirlenen Beko All Starı 2012'nin Türk ve yabancı yıldızları, hafta sonu Trabzon'da boy gösterecek. Yıldızlar, 22 Ocak Pazar günü Trabzon Hayri Gür Spor Salonu'nda basketbolseverlerin karşısına çıkacak.

All Star'da mücadele edecek sporcular, Ataköy Sheraton Otel'de düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı. Düzenlenen basın toplantısında konuşan Türkiye Basketbol Federasyonu Asbaşkanı İmran Işıldar, bu yıl 22 Ocak'ta Trabzon'da yapılacak basketbol organizasyonuna tüm herkesi beklediklerini söyledi. Işıldar, şöyle konuştu:

"Beko Basketbol Ligi yakından takip ediliyor. Bu ligde oynayan oyuncuların hepsi kariyerlerine önemli katkılar yaptı. Ligimizin aldığı katkı giderek artıyor. Trabzon'da Beko Basketbol Ligi'nde oynayan yerli ve yabancı oyuncuları izleyeceğiz. Herkesi bekliyoruz."

Beko ALL STAR KADROLARI

Beko All Star kadrosunda yer alan sporcular şu isimlerden oluştu.

Ufuk Sarıca'nın antrenörlüğünü yapacak Türk kadrosunda şu isimler yer alıyor:

Ümit Sonkol (Aliağa Petkim), Cenk Akyol, Sinal Güler (Anadolu Efes), Can Akın (Beşiktaş Milangaz), Soner Şentürk (Erdemir), Emir Preldiç, Oğuz Savaş, Kaya Peker, Engin Atsür (Fenerbahçe Ülker), Furkan Aldemir (Galatasaray Medical Park), Nedim Yücel, Ali Karadeniz (Türk Telekom)

Ergin Ataman'ın antrenörlüğünü yapacak yabancı yıldızlar ise şu isimlerden oluştu:

Sasha Vujacic, Dusk Savanovic (Anadolu Efes), Guy Fischer (Antalya Büyükşehir Belediye), Carlos Aroyyo, Zoran Erceg, Mensah Bonsu (Beşiktaş Milangaz) James Gist (Fenerbahçe Ülker), Kaka Lokovic, Joshua Shipp (Galatasaray Medical Park), Jonathan Gibson, Elton Brrown (Trazonspor) Vladimir Stimac (Olin Edirne) Bradley Buckman (Tofaş)

GÖRÜŞLER

Aday kadronun açıklanmasından sonra Beko All Star kadrosuna seçilen basketbolcular, organizasyon hakkında görüşlerini açıkladı.

Türk Yıldızlarının antrenörlüğünü yapacak Anadolu Efes antrenörü Ufuk Sarıca, Beko All Star Organizasyonu ile ilgili olarak, "Bu organizasyon geleneksel hale geldi. Trabzon'da çok güzel yeni bir salon var. Hafta sonu güzel bir orgnaizsayon olacak. Trabzonluların salonu dolduracağına inanıyorum. İyi bir kadrom var. Çalışma imkanım olmadı ama sonunda kazanmak güzel olabilirdi" diye konuştu.

Bir gazetecinin "Organizasyonun bitimden üç gün sonra hafta içinde Türk takımlarının Avrupa'da maçları var. Organizasyonun zamanlaması konusunda neler söylemek istersiniz ?" sorusuna ise Ufuk Sarıca, şu cevabı verdi:

"Ülke içinde sert bir lig oynuyoruz. Burada Anadolu Efes antrenörü olarak konuşmuyorum. Avrupa'da mücadele eden 6-7 takımımızın zorlu maçları var. Bu organizasyona oyuncu ikende katıldım. Oyuncular arasından stresten uzak hoş bir organizasyon olarak görünüyor. Tarih itibari ile sıkıntılı döneme geldi. Belki bir gün önce bu organizasyon yapılsaydı sıkıntı olmayacaktı. Tek bir güne indirilseydi sıkıntısız aşılabilirdi" diye cevap verdi.

Yabancı yıldızlar kadrosunda yer alan MP Trabzonlu oyuncu Jonathan Gibson, "Keyifli bir orgnazisyon olacağını düşünüyorum. Bu organizasyonda ilk kez mücadele edeceğim" dedi. Bir başka oyuncu Joshua Shipp de, smaç yarışmasında yer almasını duymasının kendisi adına sürpriz olduğunu söyledi. Galatasaray MP'nin yıldız oyuncusu Shipp, "Türk basktetbolu bir yükseliş içinde. Umurım basketbolseverler güzel vakit geçirir" diye konuştu.

Türk Yıldızlar kadrosunda mücadele eden Galatasaray MP'den Furkan Aldemir, şunları söyledi:

"Hem oyuncular hem seyirciler keyifli bir hafta sonu geçiriyor. Sakatlığın olmadığı güzel bir organizasyon olmasını diliyorum" Anadolu Efes'ten Cenk Akyol da, "Basketbol adına eğlenceli bir hafta sonu olacak. Türk basketbolseverler güzel bir maç izleyecek." dedi.