Altetico Madrid, Galatasaray ile Soma yararına bir hazırlık maçı yapmak üzere İzmir’e geldi.
Atletico Madrid Teknik Direktörü Diego Pablo Simeone, İzmir’e 19 kişilik kadroyla geldi. Son İspanyol şampiyonunun Galatasaray kadrosunda ise; Moya, Bounou, Siqueira, Juanfran, Godin, Gimenez, Ansaldi, Miranda, Lucas, Mario Suarez, Tiago, Koke, Saul, Raul Garcia, Arda Turan, Gabi, Mandzukic, Leo Baptistao ve Hector bulunuyor. Enfeksiyon yaşayan Insua ve yeni transferlerden Antoine Griezmann sakatlığı nedeniyle kadroya alınmazken, Mario Mandzukic ise Arjantinli teknik adamın görev vermesi durumunda Atletico Madrid formasını ilk kez giymiş olacak.
Adnan Menderes Genel Havacılık Terminali’ne gelen kafilede teknik direktör Simeone ile milli yıldız Arda Turan siyah bir minibüse binip havalimanından ayrıldı. Turan ve Simeone, bugün bir basın toplantısı düzenleyecek. Altetico Madridli diğer oyuncular ise otobüse binerek konaklayacakları otele gitmek üzre yola çıktı.

ARDA İLK KEZ GALATASARAY’A KARŞI
Soma yararına oynanacak Galatasaray-Atletico Madrid maçı, milli futbolcu Arda Turan için de ayrı bir anlam taşıyor. Arda, altyapısından yetiştiği Galatasaray’a karşı ilk kez rakip olacak.

4. HAZIRLIK MAÇI GALATASARAY İLE OLACAK
Yeni sezon hazırlıkları kapsamında şu ana kadar 3 maç oynayan Atletico Madrid, Numancia’yı 1-0 yenerken, Birleşik Amerika’daki özel Euro-Americana Kupası’nda San Jose ve Club America ile iki maçta da 0-0 berabere kaldı. Galatasaray ile Atletico Madrid, 6 ağustos 2014 çarşamba günü saat 21.00’da İzmir Atatürk Stadı’nda karşılaşacak.

47 YIL SONRA
Son UEFA Şampiyonlar Ligi finalisti Atletico Madrid, 1967’de o dönemdeki adıyla ’Fuar Şehirleri Kupası’nda, Alsancak Stadı’nda Göztepe ile karşı karşıya gelmiş ve sarı-kırmızılı İzmir ekibine 3-0 mağlup olmuştu. İspanyol devi, 47 yıl sonra tekrar İzmir’de sahaya çıkacak.
(İHA)