Kepez Spor Salonu'nda yapılan ve 9 sporcunun yer aldığı yarışmada, Bünyamin Sezer, 142 kilo kaldırarak, altın madalyaya ulaştı. Türk halterci ilk hakkında 135, ikinci denemesinde 139 kiloda başarılı oldu.

Erkekler 62 kiloda Romanya'dan Florin Ionut Croitoru 131 kiloyla gümüş, Kıbrıs Rum Kesimi'nden Dimitris Minasidis 130 kiloyla bronz madalya kazandı.

Avrupa Halter Şampiyonası'nda, erkekler 62 kilo silkme müsabakalarında Bulgar Stoyan Enev, toplamda da Bünyamin Sezer altın madalya kazandı.

Kepez Spor Salonu'ndaki müsabakalarda Bulgar Stoyan Enev 160 kiloluk kaldırışıyla altınmadalyaya ulaştı.

Silkme müsabakalarında Bünyamin Sezer 159 kiloyla gümüş madalya kazandı. Bünyamin Sezer, ilk hakkında 156, ikinci hakkında ise 159 kilolarda başarılı oldu. Türk halterci son denemesinde ise 161 kiloyu kaldıramadı ve müsabakayı 159 kiloyla tamamladı.

Kıbrıs Rum kesiminden Dimitris Minasidis ise 158 kiloyla bronz madalyanın sahibi oldu.

Türkiye ikinci altınını kazandı

Erkekler 62 kiloda Bünyamin Sezer, Türkiye'ye ikinci kez altın madalya kazandırdı.

Milli halterci, koparmada 142, silkmede 159 kilo kaldırarak, toplamda 301 kiloya ulaştı ve ikinci altın madalyasına ulaştı.

Bu kategoride Kıbrıs Rum kesiminden Dimitris Minasidis 288 kiloyla ikinciliği, Bulgaristan'dan Stoyan Enev ise 282 kiloyla üçüncülüğü elde etti.

Hurşit sakatlandı

Erkekler 62 kiloda Türkiye'yi temsil eden Hurşit Atak ise antrenman esnasında sakatlandığı için koparma müsabakalarında sadece 3. ve son hakkını kullanabildi.

İlk 2 hakkında podyuma çağrılan milli sporcu, ayağına kramp girdiği için gelemedi. Doktor kontrolünden geçen Hurşit sonrasında 3. ve son hakkını denedi, ancak başarılı olamadı.

Koparma müsabakaları için antrenman alanında ısınan Hurşit Atak, sağ bacağına kramp girmesi sonrasında sakatlandı. Doktorların müdahalesiyle de iyileşemeyen Hurşit Atak, silkme müsabakalarında ilk hakkına çıkmadı.

Salonda yapılan anons sonrasında Türk haltercinin yarışmalardan çekildiği açıklandı.