İZMİR (AA) - TFF 1. Lig ekiplerinden Altınordu ile Ordu'nun amatör küme temsilcilerinden Altınordu Belediyespor takımları arasında iş birliği ve kardeş kulüp protokolü imzalandı.

Altınordu Kulübünden yapılan yazılı açıklamada, Ordu'ya bağlı Altınordu ilçesinin belediye başkanı Engin Tekintaş'ın da aralarında olduğu 12 kişilik heyetin İzmir'de Altınordu tesislerinde incelemelerde bulunduğu belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Altınordu Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan, Altınordu Belediyespor ile bir dostluk köprüsü kurduklarını belirterek, "Türk gençlerine güvenen ve yatırım yapan her oluşumun yanındayız. Bu protokolü imzalarken tek şartım Altınordu Belediyespor'un profesyonel liglerde yer almaması oldu. Çünkü bir belediyenin asıl görevi amatör branşlarda sporcu yetiştirilmesine katkı sağlamaktır. İki kurum için hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Altınordu ilçesinde 100 dönümlük bir alan üzerine gençler için futbol tesisleri inşa etmek istediklerini ve Altınordu Futbol Kulübünü rol model aldıklarını belirten belediye başkanı Tekintaş ise şunları kaydetti:

"Altınordu, öz kaynak modeli, tesisleşme ve organizasyon anlamında mükemmel bir örnek. Avrupa'daki birçok kulüpten daha iyi şartları Türk gençleri için hazırladı. Artık belediyemizle aynı ismi taşıyan böyle bir kulüple antrenör eğitiminden, ulusal ve uluslararası turnuvalara kadar birçok konuda birlikte yürüyeceğiz. Altınordu'da geçirdiğimiz sürede, bir işe adanmanın ve inanmanın ne olduğunu çok iyi gördük ve etkilendik."