AMASYA (AA) - Hentbol Erkekler Süper Ligi'nin ilk yarısını topladığı 13 puanla 5. sırada tamamlayan Amasya Taşova YİBO'da ilk yarıda ortaya konan performans ilerisi için umut veriyor.

Takımın sportif direktörü Sercan Şenel, yaptığı açıklamada, ilk kez mücadele ettikleri ligde 6 galibiyet, 6 mağlubiyet ve 1 beraberlik aldıklarını belirtti.

Küçük bir ilçe takımı olarak ligde yer aldıklarını ifade eden Şenel, ortaya konan performansın çok iyi olduğunu söyledi.

Puan cetvelinde bulundukları yerin en önemli sebebinin lige yaptıkları iyi başlangıç olduğunu anlatan Şenel, "İlk 4 hafta üst üste galibiyetler aldık. Sonraki dönemlerde geniş bir kadroya sahip olamamanın sıkıntılarını yaşadık. İlk yarı sonunda hedeflediğimiz puanın iki puan altında kaldık ancak genel olarak sergilediğimiz oyun ve mücadeleden memnunuz" dedi.

Şenel, takımın 4 Ocak'ta toplanıp Türkiye Kupası maçının hazırlıklarına başlayacağını, kupa maçlarının ligin ikinci yarısı için de önemli bir hazırlık maçı niteliğinde olduğunu dile getirdi.

İlk yarıda elde edilen başarıda taraftarın büyük katkısı olduğunu aktaran Şenel, ligin ikinci yarısında taraftar desteğine daha çok ihtiyaçları olacağını vurguladı.