SAMSUN (AA) - Amatör Spor Haftası Havza Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünce düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlanıyor.

Etkinlikler kapsamında Havza Şehir Stadında "Spor Şöleni" yapıldı.

Şölene farklı yaş gruplarından çok sayıda öğrenci katıldı. Şölene katılan öğrenciler koşu ve gülle atma gibi atletizm yarışmalarının yanı sıra koca ayak ve çuval yarışı gibi geleneksel spor branşlarında hünerlerini sergiledi.

Etkinliklere katılan çocuklar spor yaparken bir taraftan da doyasıya eğlendi. Şölende en çok ilgiyi ise İlk Kıvılcım Anaokulu'nun minik öğrencileri ile Muzaffer Tahmaz Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'nde eğitim gören öğrenciler topladı.

İlk Kıvılcım Anaokulu'nun minik öğrencileri ile Muzaffer Tahmaz Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'nde eğitim gören engelli öğrencilere madalyaları müsabakalar sonunda verildi. Diğer müsabakalarda dereceye girenlere madalyaları ve kupalarının ise 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında verileceği belirtildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cafer Uzun, Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinliklerin pazartesi günü başladığını ve hafta boyunca devam edeceğini belirterek, "Etkinlikler kapsamında düzenlenen spor şölenimizde çocuklarımız hem spor yapma hem de eğlenerek stres atma imkanı buldu. Amacımız çocuklarımıza sporu sevdirmek ve onların birbirleri ile kaynaşmasını sağlamak" dedi.