Ziraat Türkiye Kupası maçında taraftarların tezahüratlarını ’ideolojik propaganda’ olarak değerlendiren Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Amed SK’ya 20 bin TL para cezası verdi.
Ziraat Türkiye Kupası 2. Tur maçları kapsamında, 22 Eylül’de Karaman Belediyespor’u sahasında konuk eden Amed SK, karşılaşmada taraftarların tezahüratları nedeniyle PFDK’ya sevk edildi. PFDK’nın yaptığı değerlendirme sonucunda, ’ideolojik propaganda’ yapıldığı gerekçesiyle kulübe 20 bin TL para cezası kesildi.

“OLDUKÇA AĞIR BİR CEZA”
Kararın TFF’nin internet sitesinde yayınlanması üzerine açıklama yapan Amed SK Futbol Şube Sorumlusu Ekrem Yeşil, cezanın dün kulübe tebliğ edildiğini bildirdi. Cezanın, taraftarların Karaman Belediyespor karşılaşmasında yaptığı tezahüratlardan dolayı verildiğini söyleyen Yeşil, TFF’nin verdiği cezanın oldukça ağır olduğunu kaydetti. Yeşil, bu sezon lig maçlarında ilk defa böyle bir cezayla karşılaştıklarına dikkat çekerek, ceza verilmeden önce de konuyla ilgili herhangi bir uyarının kulüplerine yapılmadığını savundu.

“BARIŞÇIL TEZAHÜRATLAR YAPILDI”
Karaman Belediyespor maçında stadyumda bulunduğunu ve taraftarın tamamen barışçıl şekilde tezahüratlar yaptığına tanık olduğunu kaydeden Yeşil, “O gün rakip takımı aşağılayıcı veya kıracak şekilde bir durum yaşanmadı. Cezada ilk olarak ideolojik amaçlı sloganlardan bahsediliyor, o gün sporun ruhuna uygun ve barışçıl tezahüratlar yapıldı. Bunun dışında bizim gözden kaçırdığımız birkaç kişinin farklı bir şekilde yaptığı bir durum varsa buna bir şey diyemem” dedi.
Yeşil, karara itiraz edeceklerini de sözlerine ekledi.
(İHA)