Türkiye Curling Federasyonu tarafından ilki bu yıl başlatılan Anadolu Curling Turu kapsamında 6 ilden 40 sporcu Trabzon’a gelecek. İlki Haziran ayında Ankara’da yapılan ikincisi ise 18 - 19 Aralık tarihleri arasında Trabzon’da gerçekleştirilecek Curling Müsabakaları, Trabzon Akyazı Medikal Park Stadyumu altında yapılacak. 
Trabzon Curling İl Temsilcilisi İzzet Gürdal ise yaptığı yazılı açıklama ile vatandaşları müsabakaları izlemeye davet etti. 
Gürdal, yazılı açıklamasında ilk olarak Curling Sporunun nasıl ortaya çıktığını anlatarak, “Curling Kuzey Avrupa ülkelerinde 1500'lü yıllarda, buz üzerinde oynanmaya başlanmış, taşların ev denilen hedefte bırakılarak puan alındığı bir oyundur.

Ülkemize ise Erzurum ‘da 2011 yılında yapılan UNIVERSIADE kış oyunları ile gelmiştir.  Ülkemizin bulunduğu coğrafyada YouTube üzerinden en çok seyredilen kış sporu olmuş bu branş için Erzurum ‘da 5 pistli bir Curling Salonu açılmıştır.
Curling Federasyonu, Buz pateni Federasyonundan ayrıldıktan sonra Trabzon’dan başlayarak yeni salonlar açarak büyümeyi hızlandırmıştır” ifadelerine yer verdi. 

6 İLDE CURLİNG SPORU YAPILIYOR
Günümüzde Trabzon dahil 6 ilde salonlarda Curling Sporunun yapıldığına dikkat çeken Gürdal, “Günümüzde Erzurum ile birlikte Trabzon, Kocaeli, Samsun, Kocaeli ve Ankara’daki salonlarda Curling Sporu yapılmaktadır.
Liglerin yapıldığı Erzurum dışındaki Curling yapılan illerde de bu sporu tanıtmak için 2019 yılında Anadolu Curling Challenge adı altında il karmaları ile müsabakalar yapılmaya başlanmıştır.
2021 yılında ise Türkiye Curling Federasyonu bünyesinde, ANADOLU CURLING TURU adıyla yapılmaya başlanmıştır.

Trabzon Curling İl Temsilcilisi İzzet Gürdal

İlki Ankara’da Haziran ayında gerçekleşen turun ikinci ayağı 18 ve 19 Aralık 2021 tarihleri arasında Trabzon’da Akyazı Medikal Park Stadyumu  altında yer alan Trabzon Curling Salonunda yapılacaktır. 
6 ilden 40’a yakın sporcu ve antrenörün yer alacağı iller arası müsabakalara, sporsever hemşehrilerimizi bekliyoruz” şeklinde açıklamasını bitirdi.