Bölgedeki esnaf ve arsa sahiplerinin yolun kapatılması ile mağdur konumuna düştüğünü ifade eden Araklı eski Belediye Başkanı Ümit İsmail Çebi, yolun kendi döneminde hibe edildiğini ifade etti.
Devlet Hastanesi’nin önünde basın açıklaması yapan Çebi’ye bölge esnafı ve o dönem yol yapılması için arsasını bağışlayan merhum Elmas Erbay’ın yakınları katıldı. Erbay’ın yolu vergi borcu düşmek için değil, hastaneye gelen giden insanların dualarından yararlanmak için hibe ettiğine dikkat çekerek, “merhum anamız bize bu yolu birileri gibi vergi borcunu düşmek için değil, bu hastaneye gelen giden insanların dualarından yararlanmak için hibe etti. Biz de kendisine bu yolun ve çevre arazilerin imara açılacağı sözünü vermiştik. Bu hastane yapıldığı zaman yol bağlantısı yoktu. Yaşlı anam 400- 500 milyarlık bu araziyi devletine hibe etti. Bunun karşılığında da Sağlık Bakanı Dr. Recep Akdağ kendisine plaket verdi. Hastane bağlantısını sağlamak için hibe edilen bu yolun kapatılmasına karşıyız. Atalarımız, “Yol kesen eşkıyadır!” der. Biz de bu yolu kesen zihniyete verilecek unvanı kamuoyuna bırakıyoruz” diye konuştu.

Yolun kapatılması karşısında ortaya çıkan sorulara cevap verilmesi gerektiğini ifade eden Çebi, “Bu yolu kapatmanın nedeni nedir ve Bu yolu 80 yaşında hibe eden merhum anama karşı bu kin nereden karşılanıyor” dedi.

Araklı’nın başına bir gün mutlaka adil birisinin geçeceğini ifade eden Çebi, “ Bu yol imara işlenmiş ve imara göre şekillenmiştir. Bu yol bağlantısı üzerinde yer alan esnaflarımızda mağdur edilmiştir. Tamamen keyfi uygulamalarla kesilen bu yol mutlaka tekrar açılarak hizmete sokulmalıdır. Benim param var diyen hastalıklı zihniyetin karşısında duracağız. Buradan sayın sağlık bakanımıza da seslenmek istiyorum. Bu yolu hibe ettiği için kendi ellerinizle plaket verdiğiniz rahmetli anamız beklide yerin altında beddua ediyordur” ifadelerine yer verdi.