Atletico Madrid forması giyen milli yıldız Arda Turan’ın Barcelona maçında yardımcı hakeme kramponunu fırlatması sosyal medya ve İspanya’da gündem oluştururken, yankıları Türkiye’de de sürdü.
İspanya Kral Kupası çeyrek final rövanş maçında Barcelona’ya 3-2 mağlup olarak elenen Atletico Madrid’de yenilgiden çok Arda’nın yapmış olduğu hareket gündeme oturdu. Yıldız oyuncunun, maçın 48. dakikasında yaşanan bir ikili mücadele sonrası hakemin faul çalmamasına sinirlenerek kramponunu yan hakeme fırlatması en çok tartışılan konuların başında geldi. Sosyal medyada Iraklı bir gazetecinin ABD Başkanı George W. Bush’a attığı ayakkabıya atıfta bulunarak esprili yorumlar yapılırken, Türkiye’deki spor adamları ise Arda Turan’a sahip çıktı.

DEMİRKOL: "KENDİSİNE VE TAKIMINA OLAN BİR PATLAMA"
Spor Yazarı Mehmet Demirkol, Arda Turan’ın hareketiyle ilgili olarak, "Arda Turan, pozisyonda kontrolünü kaybetmiş. O anda olup bitenle, faulle alakalı bir sinir hali olduğunu sanmıyorum. Maçın gelişimiyle, hem hakeme hem de rakibe olan bir tepki bu. Hatta biraz da kendisine ve takımına olan bir patlama" dedi.

AVCI: "İSTEYEREK YAPTIĞINI DÜŞÜNMÜYORUM"
İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı ise, "A Milli Takım’da da beraber çalıştığım Arda Turan’ı çok iyi tanırım. İspanya Kral Kupası’ndaki hareketini, isteyerek yaptığını düşünmüyorum. Bu hareketin Barcelona mücadelesinin gerilimiyle, kazanma hırsından dolayı kaynaklandığını düşünüyorum. Hakemin kötü yönetimini de göz önünde bulundurursak, böyle bir harekette bulunmasına neden oldu. Eminim ki Arda pişman oldu ve yapmış olduğu hareketten dolayı özür dileyecektir" diye konuştu.

MEHMET TOPAL: "ART NİYET ARAMAK MANTIKSIZ"
Fenerbahçeli futbolcu Mehmet Topal ise Arda’nın çok yakın arkadaşı olduğunu vurgulayarak, "Hem karakteriyle hem yeteneğiyle herkese örnek olacak bir futbolcu. İspanya’da Kral Kupası, La Liga şampiyonluğundan daha önde gelir. Bu prestiji yüksek kupanın gerilimi de hakem hatalarıyla maçta tavan yaptı. Böylesine anlık parlamalar İspanya’da normal karşılanır. Arda’nın hareketinde bir art niyet aramak mantıksız. O kramponu birisine zarar vermek için değil, tepkisini ortaya koymak için attı" ifadelerini kullandı.
(İHA)