Atletico Madrid’in yıldızı milli futbolcu Arda Turan, “Kulübün önemli hatıraları arasında artık fotoğrafımın, adımın geçtiğini düşünüyorum. Atletico Madrid’li olmaktan şeref duyuyorum” dedi.
Atletico Madrid’in yıldız oyuncusu Arda Turan, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın resmi yayın organı Gençlik Spor Dergisi’ne açıklamalarda bulundu. Turan, “Yabancı da olsa, Türk de olsa en iyi performansı veren isim formayı hak edecektir. Yeni kuralla takımlarımız daha dikkatli ve iyi bir transfer politikası belirleyebilir. Daha iyi oyuncular da çıkabilir. Bakacağız, göreceğiz. Ben açıkçası futbolun sınırlamalara girmesinden yana değilim” diye konuştu.

“14 YABANCI OYUNCU FAZLA”
Yeni kuralda takım kadrolarında yer alacak 14 yabancı oyuncuyu fazla bulduğunu kaydeden Turan, “Ülke futbolumuz için bu rakamın fazla olduğu kanaatindeyim. Kulüplerin maddi güçleri bu kadar büyük bir sayı için yeterli olabilecek mi bilemiyorum ama tabii mevcut yabancı sayısının da az olduğunu düşünüyorum. Umarım bu karar sonrasında kazanan futbolumuz olur” açıklamasında bulundu.

“BENİM İŞİM SAHADA EN İYİSİNİ YAPMAK”
Arda Turan, UEFA’nın düzenlediği ‘Yılın En İyi 11’i’ oylamasında ilk 11 futbolcu arasına giremediği için üzgün olmadığını belirterek, “Ülkemde taralı tarafsız birçok futbolseverin oy kullandığını biliyorum. Oy atanlara da, atmayanlara da çok teşekkür ederim. Kazanamadık, bundan sonra daha çok çalışıp, daha iyi performans gösterip, daha formda olup oyun anlamında daha yukarı çıkıp en iyi 11’e girmeye çalışacağım. Kısmet böyleymiş, nasibin önüne geçilmez. Benim işim sahada en iyisini yapmak, çalışmaya devam” şeklinde konuştu.

“HAMZA HAMZAOĞLU, KALBİMİZDEKİ GÖNLÜMÜZDEKİ BİR İNSAN”
Hamza Hamzaoğlu’nun sarı-kırmızılı takımda başarılı olacağına inandığını söyleyen Arda Turan, “Hamza hoca, bizim kalbimizdeki, gönlümüzdeki bir insan. Dualarımız onunla. Çok iyi bir teknik direktör. Futbolu, antrenman bilimini çok iyi bilen ve oyuncuları da çok iyi motive edebilecek bir hoca. Allah gönlüne göre versin, inşallah onun için her şey çok iyi olur” dedi.

“BURADA ELİMİZDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ”
İspanya’da mutlu olduğunu ve uzun bir süre kırmızı-beyazlı takımda kalmak istediğini dile getiren Arda, “Kulübün önemli hatıraları arasında artık fotoğrafımın, adımın geçtiğini düşünüyorum. Burada elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Atletico Madrid büyük bir marka, ben de onların içinde iyi bir marka olduğumu, büyüdüğümü düşünüyorum. Atletico Madrid’li olmaktan şeref duyuyorum, benim için çok önemli” diye konuştu.

“EURO 2016 İÇİN HALA ŞANSIMIZ VAR”
2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri’nde Türkiye’nin performansını da değerlendiren yıldız oyuncu, “İyi maçlar çıkardık ve daha fazla puan toplamalıydık. EURO 2016’ya katılmak için hala şansımız var. Sonuna kadar bu şansı zorlayacağız, mücadele edeceğiz. Her topu değerlendireceğiz. Kaybetmenin, kazanmanın dışında Türk Milli Takımı futbolcusuna yakışan, o milli forma için gereken en iyi mücadeleyi vermektir. Biz de bunun bilincinde olup en iyi mücadeleyi vereceğiz. İnşallah Avrupa Şampiyonası’na gideriz. Hayalimiz, amacımız bu yönde” ifadelerini kullandı.
(İHA)