İngiltere Lig Kupası 4. Tur'da müthiş bir mücadele oynandı. Reading ile Arsenal arasında oynanan karşılaşmada tam 12 gol kaydedildi. Madejski Stadı'ndaki maçta ev sahibi ekibin golleri Jason Roberts, Laurent Koscielny (k.k.), Mikele Leigertwood ve Noel Hunt ve uzatmalarda Pogrebnyak'tan gelirken, Arsenal Walcott, Olivier Giroud, Koscielny ve uzatmalarda Marouane Chamakh (2) ve Walcott ile rakibine karşılık verdi.

20 DAKİKADA ŞOKA GİRDİLER

Reading 12'de Roberts ile öne geçerken, Koscielny'nin kendi kalesine kaydettiği gol Arsene Wenger'i adeta çileden çıkardı. Fakat 1 dakika sonra Arsenal şok üstüne şok yaşadı. Leigertwood dügün vuruşla Martinez'i avlarken fark 20 dakikada 3'e çıktı. 20 dakika içinde yediği 3 golle iyice afallayan Arsenal'e bir darbe de Noel Hunt'tan geldi. McCleary'nin ortasında kafayı vuran İrlandalı durumu 4 - 0'a getirdi. Tam ilk yarı bitti derken Arsenal, genç yıldızı Theo Walcott ile bir gol buldu ve soyunma odaların 4 - 1 evsahibi ekibin üstünlüğüyle gidildi.

İKİNCİ YARI MUCİZESİ

İkinci yarıda sahada bambaşka bir Arsenal vardı. Konuk ekip 64. dakikada Fransız Giroud ile farkı 2'ye indirdi. Maçın son bölümlerine gelindiğinde herkes Arsenal'in havu attığını düşünüyordu ama müthiş bir mucize yarattı konuk ekip. 89'da kendi kalesine gol atan Koscielny bu kez rakip fileleri sarsarken, 90 + 5'te Chamakh'ın pasında topla buluşan Walcott'ın golü maçı uzatmalara taşıdı.

UZATMALAR NEFES KESTİ

Uzatmalara gidildiğinde 2. yarıda gösteridiği harika performansla moral bulan konuk ekip, 103'te Chamakh ile bir gol daha buldu. Rus Andrey Arshavin'in pasını çok iyi değerlendiren Fransız forvet takımının 5., karşılaşmanın da 9. golünü kaydetti. Bu dakikadan sonra ibre Arsenal'e dönmüşken Pogrebnyak ezber bozdu! Gunter'in pasında topla buluşan Rus forvet, 117. dakikada durumu 5 - 5'e getirdi. Tam maç bitti derken sahneye maçın yıldızı Walcott tekrar çıktı. İngiliz yıldız nefes kesen maçın 120. dakikasında takımının altıncı, maçın da 11. ve son golünü atarak Arsenal'i öne geçirdi. 120 + 2'de gelen Chamakh'ın golü de pastanın çileği oldu ve inanılmaz mücadeleyi Arsenal 7 - 5 kazanarak Lig Kupası'nda son 8'e kaldı.