Ekonomik sıkıntılar ve borçlar yüzünden 3.ligden düştükten sonra fesih edilen Arsinspor’un yerine kurulan Arsin Futbol Kulübü için düzenlenen birlik ve beraberlik gecesine, Arsin Kaymakamı Yakup Güven, ASKF başkanı Cahit Erdem ve yönetimi, Saadet Partisi Arsin Belediye başkan adayı Ramis Sunguroğlu, AK Parti Arsin Belediye başkan adayı Sait Gürsoy, İYİ Parti Arsin Belediye başkan adayı Suat Sarıalioğlu, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu yöneticileri, çok sayıda spor sever ve vatandaşlar katıldı. Programda spor kulübüne destek amaçlı açık artırma usulüyle forma ve futbol topu satışa sunuldu. Etkinlikte Karadeniz’in ünlü sanatçısı Taner Topçuoğlu konser verdi.

“SARI-SİYAHLI BAYRAĞA SAHİP ÇIKTIK VE ŞAMPİYON OLDUK”

Arsin Futbol Kulübü Başkanı Cengiz Öksüz gecede yaptığı açıklamada, katılımlarından ötürü herkese teşekkür ederek, “İlçemizin tek takımı olan Arsinspor’umuzun bölgesel amatör ligine düşmesinin ardından takımımıza ve alt yapıda bulunan 180 lisanslı futbolcumuza kimse sahip çıkmamıştır. Bu şanlı sarı-siyahlı bayrağımızı yeniden dalgalandırmak adına Arsin Futbol Kulübü’nü kurduk. Trabzon 2. Amatör liginde ilk yılımızı sezonun bitimine 3 hafta kala şampiyonlukla tamamladık. Arsinspor’umuzun alt yapıda bulunan futbolcularımızı Arsin Futbol Kulübü’müzün bünyesine kattık ve takımımıza sahip çıktık. Bu şanlı bayrağı yeniden dalgalandırmamızda bizlere destek veren herkese teşekkür ederiz” dedi.

“SEZONA 3 HAFTA KALA ŞAMPİYONLUK SEVİNCİNİ YAŞIYORUZ”

Sarı-Siyahlı ekibin teknik direktörü Fatih Turan gece de yaptığı konuşmada, “Takımımızın kurulduğu günden bugüne sürdürdüğümüz birlik ve beraberlik şampiyon olmamızı sağladı. Takımımıza ve yönetimimize güvenimiz sonsuzdu. Teknik heyetimizle en iyi şekilde sezona hazırlandık. Ligde namağlup devam ediyoruz. Şampiyonluk sevincini sezona 3 hafta kala yaşıyoruz. Yeni sezonda bir üst ligde bu başarımızı devam ettirip, Arsin Futbol Kulübü’nü en iyi yere taşıyacağız. Katılımlarından ötürü ve desteklerinden ötürü herkese teşekkür ederiz.” Şeklinde ifadelere yer verdi.

İBRAHİM USTA’DAN CANLI BAĞLANTI

Bir televizyon kanalından canlı olarak yayınlanan geceye telefonla bağlanan TFF Başkanvekili, Arsinspor’un onursal başkanı İbrahim Usta ise, “Arsinspor kulübümüzün yaşadığı olumsuz nedenlerden sonra ilçemizde kurulan Arsin Futbol Kulübü’nün her zaman yanında olacağımın sözünü buradan sizlere vermekteyim. Arsin’de bu birlik ve beraberliği sağladığınızdan ötürü hepinize çok teşekkür ederim. Bu birlik ve beraberlik bizleri çok mutlu etti. Arsinspor’umuza gösterdiğimiz desteği sizlere göstereceğiz. Kuruluşunuzun ilk yılında sezonu şampiyonlukla bitiren yönetimi, teknik heyeti ve futbolcularımızı tebrik ediyorum” dedi.

Programda horon ekibi oyunları ve kolbastı gösterileri sunuldu. Program sonrası yönetim kurulu, teknik heyet ve futbolcular birlik ve beraberlik adına hatıra fotoğrafı çekildi.