ARTVİN (AA) - Artvin Belediyespor basketbol takımının, Türkiye Basketbol Federasyonu'nun özel davetiyle Türkiye Basketbol 1. Ligi'nde mücadele edeceği bildirildi.

Artvin Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye Basketbol 1. Ligi'nde iki takımın ligden çekilmesinin ardından Artvin Belediyespor'un Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından davet aldığı belirtildi.

Takımın ikinci ligdeki başarısı, ekonomik ve saha şartlarının bu davette etkili olduğu vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:

"Türkiye Basketbol Federasyonu'nun değerlendirmeleri sonucunca takımımız 1. lige davet edildi. Bundan ötürü çok mutluyuz. Federasyon Başkanı Hidayet Türkoğlu başta olmak üzere bize güvenen herkese teşekkür ederiz. Artvin Belediyespor'un 1. ligde mücadele etmesi Artvin gibi sporla yaşayan bir şehir için çok önemli bir olaydır. Takımımız önümüzdeki sezon 1. ligde Seyitler yerleşkesindeki yeni salonumuzda mücadele edecektir. Tüm hemşehrilerimize sesleniyoruz, geçen sezon olduğu gibi takımımızı yalnız bırakmayacağız, takıma sahip çıkacağız. Önceliğimiz 1. ligde kalıcılığı sağlamak ve sonrasında da süper ligde mücadele etmek olacaktır."