ARTVİN (AA) - Artvin'de "Trabzonspor Artvin Futbol Okulu" açıldı.

Artvinspor Kulübü öncülüğünde açılan Trabzonspor Artvin Futbol Okulu'nda ilk etapta değişik yaş gruplarında 77 sporcu futbol eğitimi alacak.

Artvinspor Kulübü Başkanı ve Artvin Trabzonspor Futbol Okulu Kurucu Başkanı İrfan Yıldırım, açılış kapsamında gazetecilere yaptığı açıklamada, çocukların toplumda sağlıklı bireyler olarak yetişmesi noktasında beden ve ruh sağlığı gelişimine katkı sağlayıp, çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak amacıyla Trabzonspor Futbol Okulunu Artvin’de açmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Amaçlarının çocukları sporla tanıştırmanın yanı sıra eğitim, kültürel ve sosyal faaliyetlerle gelişimlerine katkı sunmak olduğunu anlatan Yıldırım, "Bu projemize destek veren değerli dostlarımıza çok teşekkür ederiz. Sloganımız 'çocuklarınız çocuklarımız olacaktır', 'yarınlarınız yarınlarımız olacaktır' Geleceğin Türkiyesi için usanmadan, yorulmadan azimle çalışacağız." dedi.

Futbol okulu sporcularından Mert Yaşar Sarayoğlu da futbol oynamayı ve Trabzonspor’u çok sevdiğini ifade ederek, "Burada olmaktan çok mutluyum. Burada başarılı olmayı çok istiyorum. İnşallah büyük takımlara gideriz. Güzel arkadaşlıklar da kuracağız." diye konuştu.

Açılış programı futbol okulunun açılmasına katkı sağlayanlara plaket verilmesinin ardından kurdele kesimiyle sona erdi.

Açılışa Trabzonspor Futbol Okulları Koordinatörü Necati Özçağlayan, Gençlik Spor İl Müdürü Bahattin Yetim, Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Artvinspor Kulübü yönetim kurulu üyeleri, davetliler ve sporcular katıldı.