International Royal Cup’ta Galatasaray, 90 dakikası 1-1 sona eren karşılaşmada, seri penaltı atışları sonunda River Plate’e 7-6 mağlup oldu.
Antalya’nın Alanya İlçesi’nde düzenlenen ’International Royal Cup’ 4’lü futbol turnuvasının 2. maçında Arjantin’in genç oyunculardan kurulu River Plate takımına penaltı atışları sonunda 7-6 mağlup olan Galatasaray, finalde Beşiktaş’a rakip olma şansını kaybetti. Alanya Oba Stadı’nda saat 20.00’da başlayan maça sarı-kırmızılı takım Eray, Emre Can, Koray, Hamit, Osman Tarık, Yekta, Emre Çolak, Sinan, Pandev, Yasin ve Umut kadrosuyla sahaya çıktı. River Plate takımı ise maça Velazco, Shonfeld, Molina, Barboza, Ruiz, Vega, Aguero, Diaz, Gomez, Denot ve Martinez 11’iyle başladı. Mücadeleyi Mustafa Öğretmenoğlu, Emre Suna ve Baran Erarslan hakem 3’lüsü yönetti.
Karşılaşmanın ilk yarısı karşılıklı ataklarla geçti. Karşılaşmanın ilk golünü sarı-kırmızılı ekip kaydetti. 41. dakikada Pandev plase vuruşla topu ağlara gönderdi. (1-0) Bu golden sonra River Plate baskıyı arttırdı ve golü de az farkla kaçırdı. Fakat ilk yarı 1-0 Galatasaray üstünlüğü ile tamamlandı.
Karşılaşmanın 2. yarısında Galatasaray’da Burak, Hakan, Alperen, Sabri, Semih, Telles, Selçuk, Melo, Sneijder, Bruma ve Olcan forma giydi. Karşılaşmanın 77. dakikasında Burak sakatlanarak oyundan çıktı. Sarı-kırmızılı takım kadrodaki tüm oyuncularını değiştirdiği için bu dakikadan sonra oyunda 10 kişiyle mücadele etti. Baskısını sürdüren River Plate beraberlik golünü 2. yarıda buldu. 87. dakikada Molina kullandığı serbest vuruşta meşin yuvarlağı direkt kaleye gönderdi ve ağları havalandırdı. (1-1) Karşılaşma 1-1 sona erince penaltı atışlarına geçildi.
Galatasaray’da penaltı atışlarını Selçuk, Sneijder, Olcan, Melo ve Bruma gole çevirirken, River Plate’nin atışlarını ise Gomez, Aguero, Ruiz, Martinez, Saldo ve Zuniga gole çevirdi. Sarı-kırmızılı takımda Sabri ve Telles, River Plate takımında ise Romero atışı gole çeviremedi. Karşılaşmayı seri penaltı atışları sonunda River Plate 7-6 kazanarak finale yükseldi.
Turnuvanın üçüncülük maçı ise yarın saat 16.00’da Guaratingueta ile Galatasaray arasında, final maçı ise Beşiktaş ile River Plate arasında saat 21.00’da oynanacak.
(İHA)