Spor Toto Süper Lig takımlarından Atiker Konyaspor’un olağanüstü genel kurulunda kulübün kuruluş tarihi 22 Haziran 1922 olarak değişti, yönetim kurulu da yeniden seçildi.
Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu’nda gerçekleştirilen olağanüstü genel kurula kayıtlı 305 delegeden 60’ı katıldı. Delegelere günün anısına hazırlanan çeşitli hediyeler verildi. Toplantıda yaklaşık 8 dakika süren Konyaspor belgeseli izlenerek delegeler tarafından ayakta alkışlandı. Yönetim kurulu faaliyet raporu, mali tablolar, tahmini bütçe okunarak yapılan açık oylama ile ibra edildi. Denetleme Kurulu raporu da delegeler tarafından oybirliği ile ibra edildi. Kulübün kuruluş tarihinin 22 Haziran 1922 olarak değiştirilmesini öngören madde alkışlar eşliğinde ve delegelerin oybirliği ile kabul edildi. Yönetim kurulu seçiminde Ahmet Şan’ın başkanlığındaki tek liste oybirliği ile kabul edildi.
Kulüp başkanı Ahmet Şan yaptığı konuşmada, son 3 sezondur Türk futboluna damga vuran takımın ve camianın önemli başarıları hak ettiğini belirterek, Anadolu’dan tekrar bir şampiyon çıkacaksa onun da Konyaspor olması gerektiğini söyledi. Şan, “Biz oluruz veya olmayız. 100. kuruluş yılımız yaklaşıyor. Bizim sportif anlamda Süper Lig’de üst sıralarda kalıcı olmamız lazım. Bu başarı kolay kolay gelmiyor. Hani ’Yukarılarda rüzgar sert esiyor’ deniyor ya; o sertliği geçen sezonun son haftalarında Beşiktaş maçından önce gördük. Önümüze her türlü engel çıkartılıyor. Onun için bu sene de maalesef hakem hataları yine başladı. Geçen sezonun sonlarında eski Spor Genel Müdürü bir şeyler söylemişti. ’Konyaspor’u önümüzdeki sezon göreceğiz. Bu başarıyı devam ettirebilecek mi?’ diye. Bunlar boşuna söylenmiş sözler değil. Ama bizim zoru başarmamız lazım. Anadolu’dan tekrar bir şampiyon çıkacaksa bunun da Konyaspor olması lazım” şeklinde konuştu.

YENİ YÖNETİM
Olağanüstü genel kurul, yeni seçilen yönetim kurulunun toplu olarak objektiflere poz vermesiyle sona erdi. Ahmet Şan başkanlığındaki yönetim kurulunda şu isimler bulunuyor:
"Ali Akkanat, Fatih Yılmaz, Ömer Korkmaz, Abdullah Şanlı, Mustafa Oral, Ali Karaçayır, Ahmet Baydar, Ali Kaya, Erhan Gökmen, Hüseyin Polat, Celalettin Çakıcı, Sefa Coşkun, Osman Dağ, Ömer Demirhan, Hasan Ali Ünlü, Mustafa Güncü, Mehmet Tosunoğlu, Ömer Zeren, Fatih Tınmaz, Tayfun Yenikaynak."
(İHA)