Kendine ait Türkiye rekorunu 85,60 metreyle geliştirerek, dünyada yılın en iyi ikinci derecesini elde eden, ancak sakatlığı nedeniyle Londra Olimpiyatları'nda bekleneni veremeyen Fatih Avan'ın antrenör arayışları sona erdi.

Antrenörü Metin Altıntaş ile yollarını ayırdıktan sonra Rus Sergey Makarov ile çalışmak istediğini federasyon yetkililerine ileten Avan'ın isteği, Makarov'a bildirildi. Teklifi uzun süre düşünen Makarov, milli ciritçinin isteğini geri çevirmedi.

Bu ay içinde omzundan ameliyat geçirecek olan Sergey Makarov, Avan'ın ilk olarak, kendisinin de antrenörlüğünü yapan babası Aleksandr Makarov'un kampına katılmasını istedi. Milli ciritçi, önümüzdeki günlerden itibaren 2 ay süreyle baba Makarov'un Portekiz'deki kampına katılacak. Avan'ın Sergey Makarov ile sözleşme imzalayıp imzalamayacağı, bu kamptan sonra belli olacak.

Ailece Ciritçiler
Rus Makarov ailesi, ailecek cirit atıyor. 92.61 metreyle en iyi kişisel derecesini yapan Sergey Makarov'un 2 olimpiyat üçüncülüğü, dünya şampiyonluğu ve Avrupa ikincilikleri bulunuyor. 1973 doğumlu Makarov, en son Londra Olimpiyatları'nda yarıştı.

Oğlu Sergey'in antrenörlüğünü yapan Aleksandr Makarov da ciritçi. 1980 Moskova Olimpiyatları'nda gümüş madalya kazanan baba Makarov'un, 4 de Avrupa şampiyonluğu bulunuyor.

Sergey Makarov'un eşi Oksana Ovchinnikova da eşi gibi cirit atıyor. Ovchinnikova, bayanlar cirit atmada Rusya rekorunu elinde bulunduruyor.