Gruptaki ilk maçında İstanbul'da Rus temsilcisi Lokomotif Moskova'yı ağırlayan sarı kırmızılılar müsabakadan Rodriguez, Eren Derdiyok ve Selçuk İnan'ın golleri ile rakibini 3 - 0 mağlup ederek Şampiyonlar ligi arenasına 3 puan ile giriş yapmıştı. Bu galibiyetle birlikte Avrupa kupalarındaki 99. galibiyetine ulaşan Sarı kırmızılılar Porto maçına 100. galibiyet için çıkacak. Ama guevenilir1.com gibi tanınmış bahis siteleri Galatasaraya pek şans tanımıyor.

Galatasaray Avrupa karnesı

  • 273 maç
  • 99 galibiyet
  • 102 mağlubiyet
  • 71 beraberlik
  • 373 - 404 averaj

Sarı kırmızılılar Avrupa arenasında bugüne kadar 273 maça çıktı. Galatasaray bu maçlarda 99 galibiyet alırken 102 karşılaşmada ise rakiplerine boyun eğdi. Sarı kırmızılılar 71 mücadelede ise rakipleri ile yenişemedi. Galatasaray bu müsabakalarda rakiplerine 373 gol atarken kendi kalesinde ise 404 gol gördü.

Müze Kupalarla Dolu

Galatasaray Türkiye'ye ilk Avrupa kupası getiren takım olarak tarihteki yerini aldı. Sarı kırmızılı ekip teknik direktör Fatih Terim önderliğinde 2000 yılında Arsenal'i mağlup ederek UEFA kupasını müzesine koymuştu. Uefa kupasını alan Sarı kırmızılılar aynı sezon oynanan Süper kupa maçında da Real Madrid'i mağlup ederek UEFA Süper kupasını müzesine koymaya hak kazandı. Bunun dışında Galatasaray Avrupa'da 1 kez yarı final ve 2 kez de çeyrek final oynadı.

Özellikle 2000 - 2001 sezonunda takımın başına getirilen Mircea Lucescu ile Şampiyonlar ligi gruplarından çıkan sarı kırmızılılar çeyrek finalde Real Madrid ile eşleşti. Real Madrid'e boyun eğen Galatasaray çeyrek finalde kupaya veda etti. 2012 - 2013 sezonunda da teknik direktörlüğe Fatih Terim'i getiren sarı kırmızılılar Şampiyonlar ligi grubundan çıkmaya hak kazandı. Gruptan çıkıldıktan sonra takıma Snejder ve Drogba takviyeleri yapıldı ve ilk turda Schalke ile eşleşen Galatasaray Alman ekibini kupanın dışına itti. Daha sonra çeyrek finalde Real Madrid'le eşleşen Galatasaray ilk maçı 3 - 0 kaybedip ikinci maçı 3 -2 kazanmasına rağmen kupanın dışında kaldı.

Avrupa'da Devleri Dize Getirdi

Mustafa Denizli, Mircea Lucescu ve Fatih Terim gibi teknik direktörler liderliğinde Avrupa'da çeşitli destanlar yazan Sarı kırmızılılar Avrupa fatihi unvanı aldı. Sarı kırmızılılar Avrupa'da Real Madrid, Barcelona, Juventus, Manchester United, Milan, Liverpool, Psg ve Arsenal gibi takımları mağlup etti. Sarı kırmızılılar 1963 - 1964 sezonunda İsviçre'nin Zürih takımı ile eşleşti. İlk maçı 2 - 0 kazanan temsilcimiz deplasmandaki maçı 2 - 0 kaybedince Roma'da tarafsız sahada 3. maç oynandı. Üçüncü maçta 2 - 2 berabere bitince üst tura çıkan takım kura sonucu belirledi. Çekilen kura sonucunda Zürih üst tura çıkan takım oldu. 1969 - 1970 sezonunda eski adı ile Şampiyon kulüpler kupası yeni adı Şampiyonlar ligi olan turnuvada Sarı kırmızılılar Spartak Tirniva ile karşılaştı. Taraflar kendi sahalarındaki maçları 1 - 0 kazanınca maç uzatmaya gitti ve uzatmada da sonuç değişmedi. Ardından kura çekildi ve bu kez şanslı olan Galatasaray üst tura çıkmaya hak kazandı.

En Farklı Skorlar 6 - 0

Galatasaray Avrupa kupalarındaki en farklı galibiyetini ve mağlubiyetini 6 - 0'lık sonuçlarla aldı. Sarı kırmızılı ekip kendi sahasında konuk ettiği Macabi Netenya ekibini 6 - 0 mağlup etti. Ali Sami Yen stadına oynanan maçta İsrail temsilcisine tarihi fark atan Galatasaray Almanya'da oynanan Bayern Münich maçında rakibine 6 - 0 mağlup oldu. Sarı kırmızılı ekibin Avrupa maceralarında en fazla forma giyen isim ise uzun yıllar takım kaptanlığını yapan Bülent Korkmaz oldu. Efsane kaptan sarı kırmızılı takım forması ile Avrupa kupalarında 101 maça çıktı. Bülent Korkmaz Avrupa kupalarında sarı kırmızılı formayı en çok giyen futbolcu oldu.

Avrupa'da Hedef 100

2018 - 2019 sezonunda şampiyonlar liginde D grubunda yer alan Sarı Kırmızılılar Porto deplasmanında 100. galibiyetini arıyor. Çarşamba akşamı saat 21.45 de Dragao stadyumunda oynanacak müsabakayı İngiliz hakem Michael Oliver yönetecek. Michael Oliver'in yardımcılıklarını Stuart Burt ve Simon Bennet yapacak. Paul Tienner'in 4. hakem olarak görev alacağı müsabaka Bein Sports ekranlarından yayınlanacak. Avrupa kupalarında 99 galibiyeti bulanan sarı kırmızılı ekip Porto deplasmanında yeni bir destan yazarak 100. galibiyetini almak için sahaya çıkıyor.